Pannbiff

Pannbiff 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

Pannbiffar har jag en förkärlek till sen jag var liten. Vi bodde på ett värdshus där vi hade en kokerska som hade de mest sagolika köttbullarna och pannbiffarna, och mycket av det berodde på kryddningen av färsen. Jag har utvecklat det hela lite och tillsatt lite annat i färsen för att få det lite fetare. På bilden är det serverat tillsammans med LCHF-duchesse och champinjonsås.

Färsen funkar alldeles ypperligt till att rulla köttbullar med om man vill.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Pannbiff

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Lök (gul)
 1 Ägg
 1 Vitlöksklyfta
 3 msk Grädde 40%
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Gör ett stekprov för att känna av hur det är med salt och peppar. Tillsätt mer om du tycker att det behövs.

5

Forma till pannbiffar i lagom storlek och stek i panna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Lök (gul)
 1 Ägg
 1 Vitlöksklyfta
 3 msk Grädde 40%
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Gör ett stekprov för att känna av hur det är med salt och peppar. Tillsätt mer om du tycker att det behövs.

5

Forma till pannbiffar i lagom storlek och stek i panna.

Pannbiff

One Comment

  1. Jag har alltid tyckt det blir lagom med knappt en matsked salt till 400 gram färs, fast jag mäter en lagom stor hög i handen, som mamma lärde mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *