Pannbiff

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradMedel

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Pannbiff

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Lök (gul)
 1 Ägg
 1 Vitlöksklyfta
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt

Gör så här:

1

Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Gör ett stekprov för att känna av hur det är med salt och peppar. Tillsätt mer om du tycker att det behövs.

5

Forma till pannbiffar i lagom storlek och stek i panna.

Beskrivning - Information

Pannbiffar har jag en förkärlek till sen jag var liten. Vi bodde på ett värdshus där vi hade en kokerska som hade de mest sagolika köttbullarna och pannbiffarna, och mycket av det berodde på kryddningen av färsen. Jag har utvecklat det hela lite och tillsatt lite annat i färsen för att få det lite fetare. På bilden är det serverat tillsammans med LCHF-duchesse och champinjonsås.

Färsen funkar alldeles ypperligt till att rulla köttbullar med om man vill.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Köttfärs
 50 g Lök (gul)
 1 Ägg
 1 Vitlöksklyfta
 1 krm Kryddpeppar (malen)
 1 krm Ingefära (malen)
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 tsk Salt

Instruktioner

1

Hacka löken och vitlöken och blanda ihop samtliga ingredienser.

3

Gör ett stekprov för att känna av hur det är med salt och peppar. Tillsätt mer om du tycker att det behövs.

5

Forma till pannbiffar i lagom storlek och stek i panna.

Pannbiff

One Comment

  1. Jag har alltid tyckt det blir lagom med knappt en matsked salt till 400 gram färs, fast jag mäter en lagom stor hög i handen, som mamma lärde mig 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *