Panpizza (LCHF)

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 17, 2017

Saknar du att kunna äta Billys panpizza ibland? Här är ett recept som jag tycker ser ut att påminna en hel del om just Billys Panpizza.

Smaken lär inte vara som en vanlig pizzabotten, men nog ser det gott ut ändå.

Som tomatsås kan du antingen göra din egen pizzasås eller så köper du en färdig pizzasås. Kolla bara på innehållet så det inte är för mycket socker och annat trams tillsatt.

Recept och bild: Low Carb Yum

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1/2 tsk Oregano (Torkad)

1/2 tsk Vitlök (finhackad)

3 dl Parmesanost (Riven)

3/4 dl Grädde 40%

4 st Ägg

120 g Färskost (naturell)

5 dl Mozzarellaost (i bitar)

1 1/4 dl Tomatsås

1 st Topping (efter egen önskan)

Instruktioner

1Kör färskost och ägg i en matberedare eller mixer.

2Tillsätt grädde, parmesanost (0.5 dl), vitlök och oregano. Mixa ihop lite till.

3Ta en ugnsfast form (ca 30x20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.

4Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.

5Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.

6Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.