Panpizza (LCHF)

Betyg: 9.3. Av 4 röster.
Please wait...
Ingredienser
1/2 tsk
Oregano (Torkad)
1/2 tsk
Vitlök (finhackad)
3 dl
Parmesanost (Riven)
3/4 dl
Grädde 40%
4 st
Ägg
120 g
Färskost (naturell)
5 dl
Mozzarellaost (i bitar)
1 1/4 dl
Tomatsås
1 st
Topping (efter egen önskan)
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
35 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
4 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Panpizza (LCHF)

Saknar du att kunna äta Billys panpizza ibland? Här är ett recept som jag tycker ser ut att påminna en hel del om just Billys Panpizza.

Smaken lär inte vara som en vanlig pizzabotten, men nog ser det gott ut ändå.

Som tomatsås kan du antingen göra din egen pizzasås eller så köper du en färdig pizzasås. Kolla bara på innehållet så det inte är för mycket socker och annat trams tillsatt.

Recept och bild: Low Carb Yum

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Kör färskost och ägg i en matberedare eller mixer.
  2. Tillsätt grädde, parmesanost (0.5 dl), vitlök och oregano. Mixa ihop lite till.
  3. Ta en ugnsfast form (ca 30x20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.
  4. Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.
  5. Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.
  6. Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*