Panpizza (LCHF)

Panpizza (LCHF) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Saknar du att kunna äta Billys panpizza ibland? Här är ett recept som jag tycker ser ut att påminna en hel del om just Billys Panpizza.

Smaken lär inte vara som en vanlig pizzabotten, men nog ser det gott ut ändå.

Som tomatsås kan du antingen göra din egen pizzasås eller så köper du en färdig pizzasås. Kolla bara på innehållet så det inte är för mycket socker och annat trams tillsatt.

Recept och bild: Low Carb Yum

DelaTweetSparaDelaBigOven

Panpizza (LCHF) 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min

Ingredienser

 1/2 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Vitlök (finhackad)
 3 dl Parmesanost (Riven)
 3/4 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 120 g Färskost (naturell)
 5 dl Mozzarellaost (i bitar)
 1 1/4 dl Tomatsås
 1 st Topping (efter egen önskan)

Gör så här:

1

Kör färskost och ägg i en matberedare eller mixer.

3

Tillsätt grädde, parmesanost (0.5 dl), vitlök och oregano. Mixa ihop lite till.

5

Ta en ugnsfast form (ca 30x20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.

7

Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.

9

Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.

11

Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1/2 tsk Oregano (Torkad)
 1/2 tsk Vitlök (finhackad)
 3 dl Parmesanost (Riven)
 3/4 dl Grädde 40%
 4 st Ägg
 120 g Färskost (naturell)
 5 dl Mozzarellaost (i bitar)
 1 1/4 dl Tomatsås
 1 st Topping (efter egen önskan)

Instruktioner

1

Kör färskost och ägg i en matberedare eller mixer.

3

Tillsätt grädde, parmesanost (0.5 dl), vitlök och oregano. Mixa ihop lite till.

5

Ta en ugnsfast form (ca 30x20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.

7

Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.

9

Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.

11

Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.

Panpizza (LCHF)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.