Paprikasmörsås

Av LCHF-arkivet    

mars 16, 2016

En god sås skall vara enkel och få smaker från råvaran.

När man gör en smörsås är det verkligen råvaran som ger smak.

Den här paprikasmörsåsen får en härlig röd färg och en mild smak som passar utmärkt till fisk eller kyckling.

Har du inte en bra mixer/blender så kan jag varmt rekommendera att köpa en bra hos Kitchentime.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 3 portioner

Ingredienser

200 g Röd paprika

30 g Gul lök

3,5 dl Vatten

2 tsk Grönsaksfond (koncentrerad)

80 g Smör

5 g Vitlök

Instruktioner

1Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.

2Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!

3Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.

4Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.

5Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.

6Häll upp i en kastrull igen och smaka av med salt och peppar och värm upp såsen innan det är dags att servera. Om såsen är lite tjock, så kan du spä den med lite vatten.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.