Paprikasmörsås

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Paprikasmörsås

Mängd3 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

Ingredienser

 200 g Röd paprika
 30 g Gul lök
 3,5 dl Vatten
 80 g Smör
 5 g Vitlök

Gör så här:

1

Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!

3

Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.

4

Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.

5

Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.

6

Häll upp i en kastrull igen och smaka av med salt och peppar och värm upp såsen innan det är dags att servera. Om såsen är lite tjock, så kan du spä den med lite vatten.

Beskrivning - Information

En god sås skall vara enkel och få smaker från råvaran.

När man gör en smörsås är det verkligen råvaran som ger smak.

Den här paprikasmörsåsen får en härlig röd färg och en mild smak som passar utmärkt till fisk eller kyckling.

Har du inte en bra mixer/blender så kan jag varmt rekommendera att köpa en bra hos Kitchentime.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g Röd paprika
 30 g Gul lök
 3,5 dl Vatten
 80 g Smör
 5 g Vitlök

Instruktioner

1

Skär ner paprikan, vitlöken och löken i lite mindre bitar.

2

Fräs grönsakerna i lite av smöret (cirka 10 gram) så att de mjuknar lite. De skall inte få färg!

3

Slå på vatten och grönsaksfond. Peppra lite med nymalen svartpeppar. Låt koka upp och puttra tills det att paprikan är mjuk igenom. Cirka 10-15 minuter.

4

Häll allt i en mixer och mixa ihop det till en slät sås.

5

Tillsätt smöret i små klickar i taget under tiden som mixern går.

6

Häll upp i en kastrull igen och smaka av med salt och peppar och värm upp såsen innan det är dags att servera. Om såsen är lite tjock, så kan du spä den med lite vatten.

Paprikasmörsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *