Parmesan & chiakex

Skapare@sockerfrittsaklartSvårighetsgradLätt
4.3
(8)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Parmesan&chia kex
Kategori

Beskrivning - Information

Dessa parmesan & chiakex är otroligt goda och knapriga kex som passar utmärkt till ostbrickan.

Mängd1 Portion
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 30 g Smör
 1 st Ägg
 4 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Riven parmesanost
 0,50 dl Chiafrön
 1 msk Torkad basilika

Gör så här:

1

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.

2

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.

Parmesan&chia kex

3

Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.

Parmesan&chia kex

4

In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk

Parmesan&chia kex

5

Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.

Parmesan&chia kex

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 8

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 30 g Smör
 1 st Ägg
 4 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Riven parmesanost
 0,50 dl Chiafrön
 1 msk Torkad basilika

Instruktioner

1

Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör den till en deg.

2

Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper och skär önskad form på kexen.

Parmesan&chia kex

3

Placera kexen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med basilika och flingsalt.

Parmesan&chia kex

4

In i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara i en plåtburk

Parmesan&chia kex

5

Man kan med fördel byta ut basilikan mot tex rosmarin eller någon annan torkad ört.

Parmesan&chia kex

Parmesan & chiakex

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *