Parmesan och äggchips

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Parmesan och äggchips

Beskrivning - Information

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.

Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.

Recept och bild: My Recipe Panda Magic

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)

Gör så här:

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Parmesan och äggchips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *