Parmesan och äggchips

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.

Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.

Recept och bild: My Recipe Panda Magic

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Vitlökspulver
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 äggvitor
 0,5 tsk Vatten
 1 nypa Vitlökspulver
 1 nypa Salt
 1 dl Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1

Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

3

Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

5

Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

7

Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

Parmesan och äggchips

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.