Parmesan och äggchips

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 2, 2017

Parmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning.

Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks.

Recept och bild: My Recipe Panda Magic

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 äggvitor

0,5 tsk Vatten

1 nypa Vitlökspulver

1 nypa Salt

1 dl Färsk parmesan (riven)

Instruktioner

1Blanda äggvitor, vatten, salt och vitlökspulver i en skål. Vispa upp det tills det blir lite skummigt.

2Ta en muffinsplåt och smörj den med lite olja/smör i botten på varje grop.

3Häll lite lite äggvita i botten och strö lite parmesan ovanpå. Det är bra om det är så tunt som möjligt.

4Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 15 minuter, eller tills det att de blivit krispiga. När de svalnar så stelnar de lite till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.