Parmesan och vitlöksfyllda champinjoner

Av LCHF-arkivet  , ,   

mars 31, 2016

Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott.

Det här receptet ger 15 stycken parmesan och vitlöksfyllda champinjoner, dock är det beroende på hur stora champinjoner du väljer.

Funkar kanon om du äter LCHF och jag har även anpassat receptet för LCHF då man i filmen nedan använder sig av ströbröd vilket inte är LCHF. Så, kollar ni på filmen så bortse ifrån ströbrödet (har ersatt det med mandelmjöl istället). Du kan även utesluta mandelmjölet och tillsätta lite mer parmesanost istället.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 5 portioner

Ingredienser

15 st Champinjoner (färska)

20 g Smör

2 msk Vitlök (hackad)

1 tsk Salt

1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)

225 g Färskost (naturell)

0,5 dl Mandelmjöl

1 dl Parmesanost (Riven)

2 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.

3Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.

4Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.

5Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.

6Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.

7Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.

8Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.

Bild och recept: Buzzfeed

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.