Parmesan och vitlöksfyllda champinjoner

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det finns så otroligt mycket skoj man kan göra med champinjoner och här är en variant där man fyller hattarna med en massa gott.

Det här receptet ger 15 stycken parmesan och vitlöksfyllda champinjoner, dock är det beroende på hur stora champinjoner du väljer.

Funkar kanon om du äter LCHF och jag har även anpassat receptet för LCHF då man i filmen nedan använder sig av ströbröd vilket inte är LCHF. Så, kollar ni på filmen så bortse ifrån ströbrödet (har ersatt det med mandelmjöl istället). Du kan även utesluta mandelmjölet och tillsätta lite mer parmesanost istället.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd5 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

 15 st Champinjoner (färska)
 20 g Smör
 2 msk Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 225 g Färskost (naturell)
 0,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Parmesanost (Riven)
 2 msk Persilja (hackad)

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.

5

Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.

7

Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.

9

Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.

11

Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.

13

Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.

15

Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 15 st Champinjoner (färska)
 20 g Smör
 2 msk Vitlök (hackad)
 1 tsk Salt
 1 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 225 g Färskost (naturell)
 0,5 dl Mandelmjöl
 1 dl Parmesanost (Riven)
 2 msk Persilja (hackad)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Skär bort stammen på alla champinjoner och finhacka stammarna.

5

Fräs de hackade stammarna i smöret och tillsätt vitlöken. Salta och peppra och bryn det hela i cirka 5 minuter på hög värme. Akta så det inte bränner. dra åt sidan och låt svalna lite.

7

Blanda svampfräs, färskost, hälften av parmesanosten, mandelmjöl, persilja, salt och peppar och blanda ihop väl. Det skall vara en ordentligt tjock smet.

9

Placera ut champinjonhattarna upp och ner på en plåt med bakplåtspapper på.

11

Fördela ostblandningen i klickar på svamparna och toppa med riven parmesanost.

13

Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.

15

Ta ut och strössla lite hackad persilja över och servera direkt.

Parmesan och vitlöksfyllda champinjoner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *