
Beskrivning - Information
Parmesanlax med färsk sparris och räkor. En lättlagad och god laxrätt som funkar både till vardag och lite mer festligheter på helgen.
Servera som det är, eller gör ett gott blomkålsmos till om du vill ha det ännu mer matigt.
Recept och bild: Sofie Marklund
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsfast form.
Blanda creme fraiche, grädde, senap, dill och parmesanen, häll över laxen, toppa med den rivna osten.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 20-25 minuter.
Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen, lägg i en smord ugnsfast form.
Blanda creme fraiche, grädde, senap, dill och parmesanen, häll över laxen, toppa med den rivna osten.
Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 20-25 minuter.
Koka sparrisen, och servera tillsammans med parmesanlaxen. Toppa med en näve räkor och lite dill, och en citronklyfta!