Pasta Uno

Pasta Uno 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Innan jag började med LCHF så var det här en stor favorit att göra som snabb pasta. Nu funkar ju såsen fortfarande, men pastan byter jag ut mot strimlad vitkål. Anledningen till att jag kallar den för Pasta Uno, är att den har ett av nästan allt. Ett paket bacon, en lök, en klyfta vitlök, en burk tomater och så vidare...

DelaTweetSparaDelaBigOven

Pasta Uno

Mängd3 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Ingredienser

 2 dl Creme Fraiche
 400 g Krossade tomater
 5 g Vitlök
 50 g Lök (gul)
 120 g Bacon
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Champinjoner (färska)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 msk Basilika
 2 msk Olivolja

Gör så här:

1

Strimla löken, baconet och hacka vitlöken. Dela champinjonerna i kvartingar. Bryn det hela i olivoljan så att det får lite färg i en stekpanna.

3

Slå på de övriga ingredienserna och låt allt puttra i cirka 15 minuter.

5

Servera med t ex strimlad vitkål som du kokar i lättsaltat vatten.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Creme Fraiche
 400 g Krossade tomater
 5 g Vitlök
 50 g Lök (gul)
 120 g Bacon
 1 msk Köttfond (koncentrerad)
 100 g Champinjoner (färska)
 1 nypa Svartpeppar (Grovmalen)
 1 msk Basilika
 2 msk Olivolja

Instruktioner

1

Strimla löken, baconet och hacka vitlöken. Dela champinjonerna i kvartingar. Bryn det hela i olivoljan så att det får lite färg i en stekpanna.

3

Slå på de övriga ingredienserna och låt allt puttra i cirka 15 minuter.

5

Servera med t ex strimlad vitkål som du kokar i lättsaltat vatten.

Pasta Uno

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *