Peggys kantarell- och baconbiffar

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Peggys kantarell- och baconbiffar

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

Biffarna
 250 g Färska kantareller
 2 Paket bacon
 1 Gul lök
 1 kg KöttfärsBlandfärs/nötfärs eller varför inte testa lammfärs
 2 deciliter Grädde
 2 Ägg
 2 tsk Salt
 0,50 tsk Malen vitpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 Nymalen svartpeppar
 Lite soja

Gör så här:

Biffarna
1

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

2

Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna.

Peggys kantarell- och baconbiffar

3

Blanda färs, ägg, grädde, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet.

4

Forma biffar och bryn dem i smör. Lägg dem i en ugnsform i 200 grader och låt dem ligga där och bli genomstekta där.

Såsen
5

När alla biffar är stekta, häll grädde och smetana i pannan och låt såsen puttra en stund. Häll samtidigt i kalvfond och lite soja och smaka av med salt och peppar.
Häll även i skyn som bildats i formen där biffarna ligger.

6

Servera gärna med blomkåls- och broccolipuré.

Beskrivning - Information

Bacon tillsammans med nyplockade kantareller i form av en biff av köttfärs, hur fel kan det gå liksom?
Dessa kantarell- och baconbiffar är helt fantastiskt goda och rätt så enkla att laga med.
Såsen gör du sedan direkt i stekpannan och får med alla de goda smakerna.

Detta kan du självklart göra med andra svampsorter om du vill.

Recept och bild: Peggy

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Biffarna
 250 g Färska kantareller
 2 Paket bacon
 1 Gul lök
 1 kg KöttfärsBlandfärs/nötfärs eller varför inte testa lammfärs
 2 deciliter Grädde
 2 Ägg
 2 tsk Salt
 0,50 tsk Malen vitpeppar
Såsen
 2 deciliter Grädde
 1 dl Smetana
 Nymalen svartpeppar
 Lite soja

Instruktioner

Biffarna
1

Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

2

Fräs svamp, lök och bacon i lite matfett tills all vätska har kokat in och svampen har fått lite färg. Låt röran svalna.

Peggys kantarell- och baconbiffar

3

Blanda färs, ägg, grädde, salt, peppar och svampröran. Arbeta det till en smidig smet.

4

Forma biffar och bryn dem i smör. Lägg dem i en ugnsform i 200 grader och låt dem ligga där och bli genomstekta där.

Såsen
5

När alla biffar är stekta, häll grädde och smetana i pannan och låt såsen puttra en stund. Häll samtidigt i kalvfond och lite soja och smaka av med salt och peppar.
Häll även i skyn som bildats i formen där biffarna ligger.

6

Servera gärna med blomkåls- och broccolipuré.

Peggys kantarell- och baconbiffar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *