Pekingsoppa

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En stark sötsur soppa som är en poppis förrätt i min familj och då gärna riktigt stark.
Men med rikligt med protein och grönsaker i soppan och kanske några ostflarn eller kesoplättar till så kan den ätas som huvudrätt.

Recept anpassat med sukrin och arrowrot för att passa LCHF.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Pekingsoppa - lchf

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

Soppa
 1,2 l kycklingbuljong
 1 tsk sambal oelek
 1 msk sweet chilisås (valbart)
 2 msk tomatpure
 2 tsk ättikssprit 12%
 Några nypor sukrin eller annan sötning
 1,5 msk Arrowrot (eller 1 msk potatismjöl) till redning
Förslag på innehåll i soppan
 Tillagat kycklingkött
 Tillagat fläskkött
 Skalade räkor
 Bambuskott
 Champinjoner eller annan svamp
 Groddar
 Salladslök
 Kokta vaktelägg
 Uppvispat ägg

1

Koka upp ingredienserna till soppan.

2

Smaka av om tillräckligt sött, surt och starkt enligt din smak.

3

Red med arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten.

4

Lägg i ditt val av innehåll i soppan.

5

Låt sjuda en stund tills allt är varmt.

Ingredienser

Soppa
 1,2 l kycklingbuljong
 1 tsk sambal oelek
 1 msk sweet chilisås (valbart)
 2 msk tomatpure
 2 tsk ättikssprit 12%
 Några nypor sukrin eller annan sötning
 1,5 msk Arrowrot (eller 1 msk potatismjöl) till redning
Förslag på innehåll i soppan
 Tillagat kycklingkött
 Tillagat fläskkött
 Skalade räkor
 Bambuskott
 Champinjoner eller annan svamp
 Groddar
 Salladslök
 Kokta vaktelägg
 Uppvispat ägg

Instruktioner

1

Koka upp ingredienserna till soppan.

2

Smaka av om tillräckligt sött, surt och starkt enligt din smak.

3

Red med arrowrot eller potatismjöl utrört i lite vatten.

4

Lägg i ditt val av innehåll i soppan.

5

Låt sjuda en stund tills allt är varmt.

Pekingsoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *