Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån

Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån 1SkapareDavinas keto
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Nu börjar det bli dags för julbak!! Här kommer ett jättegott Lchf recept på julgodis! Tar inte långt tid att göra och blandningen mellan pepparkaka och choklad är så himla god! Ni måste testa!
Vill ni ha mer recept följ mig gärna på instagram @davinasketo
Ha det fint!!

DelaTweetSparaDelaBigOven

Pepparkaksbollar

Mängd4 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 70 g Smör, rumstempererat
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 krm Ingefära (malen)
 1 msk Kanel
 1 msk Kardemumma
 ½ dl Mandelspån
 50 g Mörkchoklad (minst 70%)

Gör så här:

1

Smält chokladen i vattenbad.

2

Blanda resten av ingredienserna. Ställ i kylen i 15 min.

3

Ta ut från kylen och rulla 10 små bollar.

4

Rulla i chokladen och på med mandelspån.

5

Ställ i kylen i 10 min.

6

Ta ut ur kylen 5-10 min innan servering och njut!

Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån 2

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 70 g Smör, rumstempererat
 2 deciliter Mandelmjöl
 1 krm Ingefära (malen)
 1 msk Kanel
 1 msk Kardemumma
 ½ dl Mandelspån
 50 g Mörkchoklad (minst 70%)

Instruktioner

1

Smält chokladen i vattenbad.

2

Blanda resten av ingredienserna. Ställ i kylen i 15 min.

3

Ta ut från kylen och rulla 10 små bollar.

4

Rulla i chokladen och på med mandelspån.

5

Ställ i kylen i 10 min.

6

Ta ut ur kylen 5-10 min innan servering och njut!

Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån 3

Davinas pepparkaksbollar med choklad och mandelspån

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *