Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är ett recept på superläckra pepparkaksmuffins med apelsinfrosting som blir hur goda som helst när julen närmar sig.
Innehåller inga spannmål så de är glutenfria och med sötning istället för vanligt socker, perfekt för dig som äter LCHF eller keto.
Recept och bild: Sockertjocken

DelaTweetSparaDelaBigOven

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

Mängd12 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

Muffins
 100 g Smör
 4 Ägg
 3 msk Sötning
 2 deciliter Creme fraiche
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 2 msk Pepparkakskrydda
 1 tsk Bakpulver
Frosting
 200 g Färskost (naturell)
 2 msk Creme fraiche
 1 msk Sötning
 Rivet skal från 1 apelsin
Garnityr
 6 Valnötskärnor
 Lite apelsinskal
Du behöver
 Muffinsformar

Gör så här:

Muffins
1

Smält smöret i en kastrull.

2

Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt crème fraiche och smör.

3

Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.

4

Fördela i 12 stora muffinsformar.
Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.

Frosting
5

Vispa ihop alla ingredienser.

Montering
6

Fyll en spritspåse med frosting och spritsa ut lite på toppen av varje muffin.

7

Toppa med en halvvalnötskärna och lite apelsinskal.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Muffins
 100 g Smör
 4 Ägg
 3 msk Sötning
 2 deciliter Creme fraiche
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Kokosmjöl
 2 msk Pepparkakskrydda
 1 tsk Bakpulver
Frosting
 200 g Färskost (naturell)
 2 msk Creme fraiche
 1 msk Sötning
 Rivet skal från 1 apelsin
Garnityr
 6 Valnötskärnor
 Lite apelsinskal
Du behöver
 Muffinsformar

Instruktioner

Muffins
1

Smält smöret i en kastrull.

2

Vispa ägg och sötning pösigt. Tillsätt crème fraiche och smör.

3

Blanda de torra ingredienserna för sig och vispa sedan ihop allt till en jämn smet.

4

Fördela i 12 stora muffinsformar.
Grädda i 175 grader 20-25 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.

Frosting
5

Vispa ihop alla ingredienser.

Montering
6

Fyll en spritspåse med frosting och spritsa ut lite på toppen av varje muffin.

7

Toppa med en halvvalnötskärna och lite apelsinskal.

Pepparkaksmuffins med apelsinfrosting

2 Comments

  1. Helt klart dom bästa lchf muffins jag bakat! Jätte, jätte goda!
    Jag hade inte créme fraiche så jag använde ovispad grädde och kokosmjölk 50/50. Ökade lite på kryddorna för min egen smak. Dubblade även bakpulvret.
    Kommer att göra dessa ofta, med variationer.
    Tack så väldigt mycket!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.