Pepparrotskött med märgben
Sparat av:
0
st
En oerhört smakrik gammal svensk husmansklassiker.
Sparat av:
0
st
Instruktioner
- Lägg i märgbenen i grytan med lite smör och låt de småfräsa en stund. Brynt sedan köttet och löken. Häll sedan vatten så det täcker. Låt koka upp och skumma väl. Lägg sedan i alla kryddorna samt morötterna och låt den puttra under lock i ungefär 2 timmar (eller till köttet är mört). Lyft ur märgbenen och skrapa ur märgen. Finhacka den och lägg tillbaka det i grytan. Häll sedan i creame fraiche och låt det koka sig tjock. Ingen redning krävs. Tillsätt sedan den rivna pepparroten (den reder såsen också) och låt koka en liten stund. Spara lite för att strö över som garnityr. Smaka sedan utav med ättikan. Serveras med fördel med ungsrostad brysselkål.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!