Pepparsås

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

DelaSparaDelaBigOven

Pepparså

God och stark pepparsås till t.ex en grillad eller stekt köttbit eller kyckling.

Hittade recept hos Alltommat och anpassade det till min egen smak och LCHF
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration https://www.instagram.com/amonazon/


Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 2 msk smör
 1 tsk rosépeppar
 1 tsk grönpeppar
 1 tsk svartpeppar
 2 schalottenlökar
 1 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 2 dl grädde
 1 msk kalvfond
 1 msk tamarisoja
 Ev. 2 msk cognac
 Lite kajennpeppar
 2 tsk grönpeppar i lag
 3 msk philadelphiaost

1

Mortla pepparn och stek i smör.

2

Hacka och stek lök med pepparn.

3

Stek tomatpuré med pepparn och löken.

4

Blanda vätskorna och häll i kastrullen

5

Dofta över kajennpeppar

6

Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)

7

Häll ner grönpeppar i lag.

8

Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat

Ingredienser

 2 msk smör
 1 tsk rosépeppar
 1 tsk grönpeppar
 1 tsk svartpeppar
 2 schalottenlökar
 1 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 2 dl grädde
 1 msk kalvfond
 1 msk tamarisoja
 Ev. 2 msk cognac
 Lite kajennpeppar
 2 tsk grönpeppar i lag
 3 msk philadelphiaost

Instruktioner

1

Mortla pepparn och stek i smör.

2

Hacka och stek lök med pepparn.

3

Stek tomatpuré med pepparn och löken.

4

Blanda vätskorna och häll i kastrullen

5

Dofta över kajennpeppar

6

Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)

7

Häll ner grönpeppar i lag.

8

Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat

Pepparsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *