Pepparsås

SkapareAmonazon
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

God och stark pepparsås till t.ex en grillad eller stekt köttbit eller kyckling.

Hittade recept hos Alltommat och anpassade det till min egen smak och LCHF
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration https://www.instagram.com/amonazon/

DelaSparaDelaBigOven

Pepparså

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

 2 msk smör
 1 tsk rosépeppar
 1 tsk grönpeppar
 1 tsk svartpeppar
 2 schalottenlökar
 1 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 2 dl grädde
 1 msk kalvfond
 Ev. 2 msk cognac
 Lite kajennpeppar
 2 tsk grönpeppar i lag
 3 msk philadelphiaost

1

Mortla pepparn och stek i smör.

2

Hacka och stek lök med pepparn.

3

Stek tomatpuré med pepparn och löken.

4

Blanda vätskorna och häll i kastrullen

5

Dofta över kajennpeppar

6

Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)

7

Häll ner grönpeppar i lag.

8

Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 msk smör
 1 tsk rosépeppar
 1 tsk grönpeppar
 1 tsk svartpeppar
 2 schalottenlökar
 1 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 2 dl grädde
 1 msk kalvfond
 Ev. 2 msk cognac
 Lite kajennpeppar
 2 tsk grönpeppar i lag
 3 msk philadelphiaost

Instruktioner

1

Mortla pepparn och stek i smör.

2

Hacka och stek lök med pepparn.

3

Stek tomatpuré med pepparn och löken.

4

Blanda vätskorna och häll i kastrullen

5

Dofta över kajennpeppar

6

Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)

7

Häll ner grönpeppar i lag.

8

Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat

Pepparsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *