Utskriftsalternativ:

Pepparsås

Mängd6 PortionerFörberedelse5 minTillagning20 minTotalt25 min

God och stark pepparsås till t.ex en grillad eller stekt köttbit eller kyckling.

Hittade recept hos Alltommat och anpassade det till min egen smak och LCHF
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration https://www.instagram.com/amonazon/

Pepparså

 2 msk smör
 1 tsk rosépeppar
 1 tsk grönpeppar
 1 tsk svartpeppar
 2 schalottenlökar
 1 msk tomatpuré
 1 dl vatten
 2 dl grädde
 1 msk kalvfond
 1 msk tamarisoja
 Ev. 2 msk cognac
 Lite kajennpeppar
 2 tsk grönpeppar i lag
 3 msk philadelphiaost
1

Mortla pepparn och stek i smör.

2

Hacka och stek lök med pepparn.

3

Stek tomatpuré med pepparn och löken.

4

Blanda vätskorna och häll i kastrullen

5

Dofta över kajennpeppar

6

Vispa ner Philadelphiaost (ist.f. att reda med maizena)

7

Häll ner grönpeppar i lag.

8

Låt allt puttra på låg värme ca 15-20 minuter tills såsen tjocknat

Nutrition Facts

Portioner 6