Persiljeslungad morot och zucchini

Av LCHF-arkivet  ,   

september 7, 2016

Ibland så behöver det faktiskt inte vara så svårt att hitta på tillbehör till LCHF. Många säger att de saknar pasta, potatis och ris, men jag tycker nog att en enkel rätt som persiljeslungad morot och zucchini är bra mycket godare och mer aptitligt att titta på.

Mat behöver verkligen inte vara svårare än så här.

Om du nu sitter och blir totalförvirrad över att jag tipsar om morötter när man äter LCHF, så är det helt ok att äta ibland på en liberal LCHF-kost.

Självklart kan du välja att byta ut morötterna mot andra grönsaker, t ex paprika, vaxbönor eller bara lite champinjoner kanske.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

200 g Morot

200 g Zucchini

5 g Vitlök

50 g Smör

0,5 dl Persilja (hackad)

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Skär moroten och zucchinin i stavar. Cirka 1 cm tjocka och 10 cm långa. Hacka vitlöken.

2Börja med att fräsa morötterna i några minuter i smöret. Tillsätt zucchinin och vitlöken och låt allt fräsa tills morötterna är al dente (mjuka med lite tuggmotstånd).

3Salta och peppra och tillsätt persiljan och vända runt allt i pannan. Sen är det bara att servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.