Pestogratinerad kycklingfilé

Av LCHF-arkivet    

januari 19, 2016

Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.

Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto

På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 35 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

4 st Kycklingfiléer

1 1/2 dl Grädde 40%

3 dl Creme Fraiche

130 g Pesto

1 msk Kycklingfond

1/2 tsk Salt

1 nypa Svartpeppar (malen)

20 g Smör till stekning

1 nypa Salt för kryddning

100 g Riven ost

Instruktioner

1Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.

2Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.

3Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.

4Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

5Strö riven ost över och ställ in i ugnen.

6Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

7Tag ut och servera.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.