Pestogratinerad kycklingfilé

Pestogratinerad kycklingfilé 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Här har du ett LCHF-recept som ger dig lite variation på hur du kan tillaga kycklingfilé. Pesto är inte bara något man kan ha till pasta, utan det är otroligt gott att använda som smaksättning tycker jag.

Jag använde en riktigt god och fin pesto. Vill du ha en fin ekologisk pesto kan du beställa det här: Köp ekologisk pesto

På bilden är maten serverad med tagliatelle från Miracle Noodle som är stekta med grönsaker.

DelaSparaDelaBigOven

Pestogratinerad kycklingfilé 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning35 minTotalt45 min

 4 st Kycklingfiléer
 1 1/2 dl Grädde 40%
 3 dl Creme Fraiche
 130 g Pesto
 1 msk Kycklingfond
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning
 1 nypa Salt för kryddning
 100 g Riven ost

1

Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.

3

Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.

5

Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.

7

Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

9

Strö riven ost över och ställ in i ugnen.

11

Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

13

Tag ut och servera.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st Kycklingfiléer
 1 1/2 dl Grädde 40%
 3 dl Creme Fraiche
 130 g Pesto
 1 msk Kycklingfond
 1/2 tsk Salt
 1 nypa Svartpeppar (malen)
 20 g Smör till stekning
 1 nypa Salt för kryddning
 100 g Riven ost

Instruktioner

1

Dela kycklingfiléerna på mitten på längden.

3

Bryn dem i smöret och salt och peppra lite.

5

Placera dem i en ugnsfast form när de har fått fin färg runt om.

7

Blanda ihop crème fraiche, grädde, pesto, fonden och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen.

9

Strö riven ost över och ställ in i ugnen.

11

Gratinera på 200 grader i cirka 25 minuter, tills det att gratängen har fått fin färg och kycklingen är genomstekt.

13

Tag ut och servera.

Pestogratinerad kycklingfilé

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.