Pestokryddade Zoodles med kyckling och rostade tomater

Av LCHF-arkivet  ,   

april 5, 2017

Pestokryddade Zoodles med kyckling och rostade tomater är en rätt som är helt perfekt som en lätt lunch eller varför inte en härlig sommarmiddag.

Zoodles är zucchininudlar helt enkelt och jag använder mig av Westmarks Spiromat när jag gör mina. Jag kan varmt rekommendera er att använda en sådan.

Pesto kan du antingen göra egen eller så köper du en god ekologisk pesto, det är helt upp till dig själv.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

350 g Zoodles

1 dl Pesto

300 g Kyckling (tillagad)

8 st Körsbärstomater

2 msk Rödlök (hackad)

1 msk Olivolja

1 nypa Salt och peppar

Instruktioner

1Dela upp kycklingen i lagom stora bitar.

2Dela körsbärstomaterna på hälften och rosta dem i en lite olivolja i en varm stekpanna. De ska bara få lite färg. Rosta dem inte för länge för då blir de mosiga. Salta och peppra lite och lägg åt sidan.

3Blanda ihop pesto och zoodles i en bunke.

4Lägg upp allt på en tallrik och garnera med lite färsk basilika. Strö lite nymalen svartpeppar över det hela och servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.