Picklad rödlök (utan socker)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.5
(23)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Picklad rödlök (utan socker)

Mängd18 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Ingredienser

 200 g rödlök (cirka 3 lökar)
 1 dl vatten
 1 klyfta vitlök
 0,5-1 färsk chilifrukt
 Salt och peppar

Gör så här:

1

Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.

2

Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.

3

Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.

4

Häll lagen över rödlöken och blanda runt.

5

Låt stå minst en timme, men gärna längre.

6

Servera eller häll upp i en fin glasburk.

Beskrivning - Information

Picklad rödlök älskar jag verkligen till grillat och detta är något som jag gör väldigt ofta. Tyvärr så innehåller många picklade saker socker, men just lök tycker jag inte behöver det då den har en egen sötma i sig.
Detta receptet passar kanon för dig som äter LCHF och du kan utan problem förvara den i kyl i upp till en vecka.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 23

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 200 g rödlök (cirka 3 lökar)
 1 dl vatten
 1 klyfta vitlök
 0,5-1 färsk chilifrukt
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.

2

Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.

3

Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.

4

Häll lagen över rödlöken och blanda runt.

5

Låt stå minst en timme, men gärna längre.

6

Servera eller häll upp i en fin glasburk.

Picklad rödlök (utan socker)

7 Comments

  1. Jag föredrar den med socker! Mycket godare enligt mitt tycke👌🏼
    1-2-3 lag 🙏🏻 1dl ättika 2dl socker 3dl vatten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *