Picklad rödlök (utan socker)PROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

DelaSparaDelaBigOven

Picklad rödlök älskar jag verkligen till grillat och detta är något som jag gör väldigt ofta. Tyvärr så innehåller många picklade saker socker, men just lök tycker jag inte behöver det då den har en egen sötma i sig.
Detta receptet passar kanon för dig som äter LCHF och du kan utan problem förvara den i kyl i upp till en vecka.


Mängd18 Portioner
Förberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

 200 g rödlök (cirka 3 lökar)
 1 dl äppelcidervinäger
 1 dl vatten
 1 klyfta vitlök
 0,5-1 färsk chilifrukt
 Salt och peppar

1

Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.

2

Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.

3

Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.

4

Häll lagen över rödlöken och blanda runt.

5

Låt stå minst en timme, men gärna längre.

6

Servera eller häll upp i en fin glasburk.

Ingredienser

 200 g rödlök (cirka 3 lökar)
 1 dl äppelcidervinäger
 1 dl vatten
 1 klyfta vitlök
 0,5-1 färsk chilifrukt
 Salt och peppar

Instruktioner

1

Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.

2

Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.

3

Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.

4

Häll lagen över rödlöken och blanda runt.

5

Låt stå minst en timme, men gärna längre.

6

Servera eller häll upp i en fin glasburk.

Picklad rödlök (utan socker)PROVLAGAT 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *