Picklad rödlök (utan socker)

Av LCHF-arkivet  ,   

maj 25, 2018

Picklad rödlök älskar jag verkligen till grillat och detta är något som jag gör väldigt ofta. Tyvärr så innehåller många picklade saker socker, men just lök tycker jag inte behöver det då den har en egen sötma i sig.
Detta receptet passar kanon för dig som äter LCHF och du kan utan problem förvara den i kyl i upp till en vecka.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 1 liten glasburk (8 personer)

Ingredienser

200 g rödlök (cirka 3 lökar)

1 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

1 klyfta vitlök

0,5-1 färsk chilifrukt

Salt och peppar

Instruktioner

1Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.

2Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.

3Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.

4Häll lagen över rödlöken och blanda runt.

5Låt stå minst en timme, men gärna längre.

6Servera eller häll upp i en fin glasburk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.