
Beskrivning - Information
Picklad rödlök älskar jag verkligen till grillat och detta är något som jag gör väldigt ofta. Tyvärr så innehåller många picklade saker socker, men just lök tycker jag inte behöver det då den har en egen sötma i sig.
Detta receptet passar kanon för dig som äter LCHF och du kan utan problem förvara den i kyl i upp till en vecka.
Ingredienser
Gör så här:
Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.
Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.
Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.
Häll lagen över rödlöken och blanda runt.
Låt stå minst en timme, men gärna längre.
Servera eller häll upp i en fin glasburk.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skiva rödlöken i cirka 4 mm tjocka skivor. Använd gärna en mandolin.
Hacka vitlök och chili och lägg i en bunke tillsammans med den skivade rödlöken.
Koka upp vatten, vinäger och lite salt och peppar. Det behöver bara koka upp.
Häll lagen över rödlöken och blanda runt.
Låt stå minst en timme, men gärna längre.
Servera eller häll upp i en fin glasburk.
Låter fantastiskt gott.
Ja, picklad rödlök är riktigt gott även utan en massa socker..=)
Hur länge håller det här i kylskåp?
Toppen nu kan jag smaska på inlagd rödlök 🙂
Kan man byta ut vinägern mot något annat?
Jag föredrar den med socker! Mycket godare enligt mitt tycke👌🏼
1-2-3 lag 🙏🏻 1dl ättika 2dl socker 3dl vatten!
Jag brukar ta en skvätt lag ifrån köpt saltgurka ibland. För att få en ny smakvariant.
Tänker testa med gul lök som jag råkar ha hemma!