Pico De Gallo (Salsa)

Betyg: 9.0. Av 2 röster.
Please wait...
Ingredienser
200 g
Körsbärstomater
1 st
Koriander (kruka)
1 st
Rödlök
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Röd chilifrukt
2 st
Lime
1 nypa
Salt
1 nypa
Svartpeppar (nymalen)
Information
Förberedelsetid
5 min
Tillagningstid
5 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
6 pers
Måltid
Lunch/Middag
Skrivet av
Skrivet
Pico De Gallo (Salsa)

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos.

Det är ju inte så mycket high fat, men ett gott tillbehör!

Du kan använda körsbärstomater, plommontomater eller någon annan sorts tomat som du tycker om. Tycker du inte om stark mat så kan du välja att bara använda en chilifrukt, det är en smaksak.

Receptet ger en stor skål som räcker till cirka 6 personer.

Bild: Flickr

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.
  2. Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

Inga kommentarer än, skriv den första!

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*