Pico De Gallo (Salsa)

Av LCHF-arkivet  , , ,   

juni 4, 2017

Pico De Gallo är en nationalsås (salsa) i Mexiko och används till otroligt mycket, men framförallt till tacos.

Det är ju inte så mycket high fat, men ett gott tillbehör!

Du kan använda körsbärstomater, plommontomater eller någon annan sorts tomat som du tycker om. Tycker du inte om stark mat så kan du välja att bara använda en chilifrukt, det är en smaksak.

Receptet ger en stor skål som räcker till cirka 6 personer.

Bild: Flickr

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

200 g körsbärstomater

1 kruka färsk koriander

1 Rödlök

1 Vitlöksklyfta

2 röda chilifrukter

2 st Lime

1 nypa Salt

1 nypa Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Skölj av tomaterna, skala löken och vitlöken. Skär av koriandern från krukan och skölj om det behövs. Dela chilin och kärna ur. Tänk på att tvätta händerna noga efter att du har jobbat med chilin. Riv skalet av en lime och pressa saften ur båda.

2Tärna tomaterna så fint som möjligt, hacka löken, chilin och vitlöken fint. Hacka koriandern och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar och låt stå 30 minuter och dra. Servera!

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.