Pizza – Blomkålsbotten

Av LCHF-arkivet  ,   

juni 5, 2015

Det här är en LCHF-vänlig pizzabotten som är gjord på blomkål och man kanske tror att det ska smaka en massa blomkål om den, men det gör det faktiskt inte.

Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

400 g Blomkål

150 g Ost (riven)

2 Ägg

0,5 tsk Salt

1 krm Svartpeppar (malen)

1 krm Oregano

1 krm Basilika

Instruktioner

1Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).

2Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.

3Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.

4Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.

5Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.

6Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.