Pizza – Blomkålsbotten

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en LCHF-vänlig pizzabotten som är gjord på blomkål och man kanske tror att det ska smaka en massa blomkål om den, men det gör det faktiskt inte.

Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning10 minTotalt25 min

 400 g Blomkål
 150 g Ost (riven)
 2 Ägg
 0,5 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 krm Oregano
 1 krm Basilika

1

Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).

3

Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.

5

Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.

7

Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.

9

Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.

11

Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 400 g Blomkål
 150 g Ost (riven)
 2 Ägg
 0,5 tsk Salt
 1 krm Svartpeppar (malen)
 1 krm Oregano
 1 krm Basilika

Instruktioner

1

Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).

3

Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.

5

Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.

7

Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.

9

Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.

11

Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.

Pizza – Blomkålsbotten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *