Hoppa till innehåll
Open navigation

Pizza – Blomkålsbotten

3,67 av 21 röster
Sparat av: st
Pizza – Blomkålsbotten
Det här är en LCHF-vänlig pizzabotten som är gjord på blomkål och man kanske tror att det ska smaka en massa blomkål om den, men det gör det faktiskt inte.Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.
3,67 av 21 röster
Sparat av: st
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Mixa sönder blomkålen så mycket du bara kan i en matberedare (det går även att riva den så fint som möjligt).
  • Lägg den i en ren handduk och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur blomkålen.
  • Blanda ihop med övriga ingredienser till en deg/smet.
  • Platta ut degen jämnt på en bakplåtsklädd plåt. Försök att sprida ut det över hela plåten. Degen kan kännas grynig, men det gör inget för det kommer att smälta ut sen och jämna ut sig.
  • Grädda i ugnen i cirka 10 minuter på 225 grader.
  • Ta ut pizzabotten och ha på den fyllning som du vill ha. Grädda i ytterligare 10 minuter sen.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg