Pizzabotten LCHF

Pizzabotten LCHF 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Jag tror att en av de saker som många saknar inom LCHF är väl att kunna äta en god pizza som ändå funkar för LCHF. Det är ju lite svårt när man inte kan köpa en färdig pizza från den lokala pizzabagaren, men det går ju att göra en egen pizzabotten som faktiskt är helt ok.

När det gäller fyllningar till pizzan så funkar ju det mesta, bara fantasin som sätter stopp, men här hittar du receptet på en jäkligt god tomatsås att ha till.

Ett annat tips är att göra egen pizzasallad med.

Botten blir en hel ugnsplåt vilket räcker till fyra personer. Tre om man är superhungrig.

Tack till 56-kilo för inspirationen till botten.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Pizzabotten LCHF 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning15 minTotalt25 min

 100 g Parmesanost (Riven)
 4 Ägg
 1 msk Olivolja
 1 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda ägg, grädde, olivolja, fiberhusk och salt i en bunke och vispa i cirka fem minuter.

5

Blanda ner parmesanosten och rör om ordentligt. Låt stå och vila fem minuter.

7

Bred ut smeten på en plåt du har smort in med lite olja. Du kan använda en slickepott för att smeta ut den. Försök att jämna ut det så mycket du kan över hela plåten.

9

Sätt in den i ugnen och grädda 13-15 minuter. Den skall få lite färg, men inte för mycket. Gyllenbrun yta ska det vara och smeten skall ha stelnat helt.

11

Ta ut den och släng på de ingredienser som du vill ha på. Lägg på gott om ost och grädda i ugnen cirka 10 minuter på 250 grader tills det att osten har smält.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Parmesanost (Riven)
 4 Ägg
 1 msk Olivolja
 1 dl Grädde 40%
 1 nypa Salt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Blanda ägg, grädde, olivolja, fiberhusk och salt i en bunke och vispa i cirka fem minuter.

5

Blanda ner parmesanosten och rör om ordentligt. Låt stå och vila fem minuter.

7

Bred ut smeten på en plåt du har smort in med lite olja. Du kan använda en slickepott för att smeta ut den. Försök att jämna ut det så mycket du kan över hela plåten.

9

Sätt in den i ugnen och grädda 13-15 minuter. Den skall få lite färg, men inte för mycket. Gyllenbrun yta ska det vara och smeten skall ha stelnat helt.

11

Ta ut den och släng på de ingredienser som du vill ha på. Lägg på gott om ost och grädda i ugnen cirka 10 minuter på 250 grader tills det att osten har smält.

Pizzabotten LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.