
Beskrivning - Information
Hur gör man en supergod pizzasallad?
Hur många är det inte som vägrar äta pizza om man inte får den där lilla burken med sallad till?
Jag har sett väldigt många som tycker att pizzasalladen är nästan lika viktig som pizzan i sig.
Men, den stora frågan är ju, hur man får till en lika god sallad hemma som på pizzerian, och svaret på det finner du i mitt recept.
Det här är en pizzasallad som är precis lika god som den man får på pizzerian.
Paprika, eller inte? Det är den stora frågan
Okej, här snackar vi vattendelare till tusen. Ska det vara inlagd paprika i eller inte?
Svaret är enkelt, det är en smaksak.
Personligen så är jag inte något stort fan av att ha paprika i min pizzasallad, men det kan ju ge en liten annan nyans, så om du tycker om det, ha i det.
Socker behövs verkligen inte!
Många pizzerior har socker i sin sallad, eller i lagen rättare sagt. Jag tycker inte att det behövs.
Det hela handlar om att hitta rätt balans mellan syra och sälta, dvs mellan saltet och ättikan.
Ja, det ska vara ättika, inte vinäger!
Glöm inte bort att låta den stå och dra. Den är som absolut bäst efter ett par dagar.
Ingredienser
Gör så här:
Strimla vitkålen fint. Använd gärna en matberedare.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
Häll den varma dressingen över vitkålen och blanda ihop.
Ta en slev eller liknande och mosa till vitkålen lite genom att banka på den. Då mjuknar den lite mer. Eller så tar du på en plasthandske och masserar vitkålen lite tills den mjuknar.
Låt stå minst ett par timmar, men helst 1-2 dygn, då blir den som godast.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Strimla vitkålen fint. Använd gärna en matberedare.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.
Häll den varma dressingen över vitkålen och blanda ihop.
Ta en slev eller liknande och mosa till vitkålen lite genom att banka på den. Då mjuknar den lite mer. Eller så tar du på en plasthandske och masserar vitkålen lite tills den mjuknar.
Låt stå minst ett par timmar, men helst 1-2 dygn, då blir den som godast.
Kan verkligen rekommendera denna sallad.. så otroligt god!!
Kan man använda olivolja istället för rapsolja?
Absolut, det ger ju lite smak, men är man ok med det så.
Hur kan den heta pizzasallad, innehåller ingen pizza.
Vitkålssallad borde var ett bättre namn!
Jämför champinjonsås utan champinjoner, det går inte ihop!
För att den serveras i vanliga fall till just PIZZA!
Vill gärna ha recept på pizzasalladen
i lchfarkivet.se
Mycket god, familjen tyckte den var godare än den man köper på Pizzerian