Pizzasallad

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.4
(72)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Pizzasallad En sallad som är precis lika god som på pizzerian.

Beskrivning - Information

Hur gör man en supergod pizzasallad?

Hur många är det inte som vägrar äta pizza om man inte får den där lilla burken med sallad till?
Jag har sett väldigt många som tycker att pizzasalladen är nästan lika viktig som pizzan i sig.
Men, den stora frågan är ju, hur man får till en lika god sallad hemma som på pizzerian, och svaret på det finner du i mitt recept.

Det här är en pizzasallad som är precis lika god som den man får på pizzerian.

Paprika, eller inte? Det är den stora frågan

Okej, här snackar vi vattendelare till tusen. Ska det vara inlagd paprika i eller inte?
Svaret är enkelt, det är en smaksak.
Personligen så är jag inte något stort fan av att ha paprika i min pizzasallad, men det kan ju ge en liten annan nyans, så om du tycker om det, ha i det.

Socker behövs verkligen inte!

Många pizzerior har socker i sin sallad, eller i lagen rättare sagt. Jag tycker inte att det behövs.
Det hela handlar om att hitta rätt balans mellan syra och sälta, dvs mellan saltet och ättikan.
Ja, det ska vara ättika, inte vinäger!

Glöm inte bort att låta den stå och dra. Den är som absolut bäst efter ett par dagar.

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning5 minTotalt15 min

Ingredienser

 600 g Vitkål
 3 msk Ättika (12%)
 3 msk Rapsolja
 3 msk Vatten
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 0,5 tsk Italiensk salladskrydda

Gör så här:

1

Strimla vitkålen fint. Använd gärna en matberedare.

2

Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.

3

Häll den varma dressingen över vitkålen och blanda ihop.

4

Ta en slev eller liknande och mosa till vitkålen lite genom att banka på den. Då mjuknar den lite mer.

5

Låt stå minst ett par timmar, men helst 1-2 dygn, då blir den som godast.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 72

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Vitkål
 3 msk Ättika (12%)
 3 msk Rapsolja
 3 msk Vatten
 1 tsk Salt
 0,5 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
 0,5 tsk Italiensk salladskrydda

Instruktioner

1

Strimla vitkålen fint. Använd gärna en matberedare.

2

Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp.

3

Häll den varma dressingen över vitkålen och blanda ihop.

4

Ta en slev eller liknande och mosa till vitkålen lite genom att banka på den. Då mjuknar den lite mer.

5

Låt stå minst ett par timmar, men helst 1-2 dygn, då blir den som godast.

Pizzasallad

6 Comments

  1. Hur kan den heta pizzasallad, innehåller ingen pizza.
    Vitkålssallad borde var ett bättre namn!

    Jämför champinjonsås utan champinjoner, det går inte ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *