Pones/pofiberfrallor

Av LCHF-arkivet    

november 18, 2015

Pones, eller pofiberfrallor är otroligt lätt att baka och gott så det förslår. Perfekt för dig som äter LCHF och vill äta någon god fralla/bulle någon gång ibland.

Dessa funkar även att göra till hamburgerbröd, bara att göra dem lite plattare och bredare, samt pensla och strö sesamfrön uppe på.

Det här receptet ger cirka 6 stycken frallor. Hela satsen ger 20 gram kolhydrater vilket innebär cirka 3,5 gram kolhydrater per portion.

Servera nybakade och med gott pålägg.

Vad är pofiber?

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

3 dl Pofiber

1 msk Fiberhusk

2 tsk Bakpulver

1/2 tsk Salt

100 g Smör

200 g Kesella

1 st Ägg

1 dl Grädde 40%

Instruktioner

1Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

2Smält smöret och vispa ner ägg, grädde och kesella.

3Vispa i de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i 10 minuter.

4Forma till 6 lika stora bullar och grädda dem i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.