Pones/pofiberfrallor

Pones/pofiberfrallor 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Pones, eller pofiberfrallor är otroligt lätt att baka och gott så det förslår. Perfekt för dig som äter LCHF och vill äta någon god fralla/bulle någon gång ibland.

Dessa funkar även att göra till hamburgerbröd, bara att göra dem lite plattare och bredare, samt pensla och strö sesamfrön uppe på.

Det här receptet ger cirka 6 stycken frallor. Hela satsen ger 20 gram kolhydrater vilket innebär cirka 3,5 gram kolhydrater per portion.

Servera nybakade och med gott pålägg.

Vad är pofiber?

DelaSparaDelaBigOven

Pones/pofiberfrallor 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning15 minTotalt30 min

 3 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt
 100 g Smör
 200 g Kesella
 1 st Ägg
 1 dl Grädde 40%

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Smält smöret och vispa ner ägg, grädde och kesella.

5

Vispa i de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i 10 minuter.

7

Forma till 6 lika stora bullar och grädda dem i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 3 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 1/2 tsk Salt
 100 g Smör
 200 g Kesella
 1 st Ägg
 1 dl Grädde 40%

Instruktioner

1

Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

3

Smält smöret och vispa ner ägg, grädde och kesella.

5

Vispa i de torra ingredienserna. Låt stå och svälla i 10 minuter.

7

Forma till 6 lika stora bullar och grädda dem i ugnen 15-20 minuter på 200 grader.

Pones/pofiberfrallor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.