Primaverakyckling

Primaverakyckling 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Kycklingfilé kan man göra så otroligt mycket gott med. Här är ett recept från Delish som jag tyckte såg otroligt gott ut.

Primaverakyckling är helt enkelt ett kycklingbröst som man fyller med massa godsaker och sen toppar med ost och tillagar i ugnen sen.

Recept och bild: Delish

DelaTweetSparaDelaBigOven

Primaverakyckling 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 4 st kycklingbröstfilé
 2 msk olivolja
 1 tsk italiensk salladskrydda
 1 st zucchini
 3 st tomater
 2 st paprika (gul)
 1/2 st rödlök
 2 1/2 dl mozzarella (riven)

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 180 grader. Skär cirka fem snitt i varje kycklingbröst. Skär inte helt igenom utan lämna lite så det håller ihop. Krydda med salt, peppar och lite salladskrydda.

3

Skär grönsakerna i tunna halvmånar som du sedan stoppar ner i varje skåra.

5

Häll lite olivolja över allt och strö lite mozzarella över.

7

Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter tills det att kycklingen är helt genomstekt.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 4 st kycklingbröstfilé
 2 msk olivolja
 1 tsk italiensk salladskrydda
 1 st zucchini
 3 st tomater
 2 st paprika (gul)
 1/2 st rödlök
 2 1/2 dl mozzarella (riven)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 grader. Skär cirka fem snitt i varje kycklingbröst. Skär inte helt igenom utan lämna lite så det håller ihop. Krydda med salt, peppar och lite salladskrydda.

3

Skär grönsakerna i tunna halvmånar som du sedan stoppar ner i varje skåra.

5

Häll lite olivolja över allt och strö lite mozzarella över.

7

Ställ in i ugnen i cirka 25 minuter tills det att kycklingen är helt genomstekt.

Primaverakyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.