Pulled pork (LCHF)

Av LCHF-arkivet    

januari 5, 2017

Pulled pork är så otroligt gott och ett perfekt alternativ till den vanliga tacofärsen som så många gör.

Dock brukar många av recepten innehålla massor av socker i såsen men det tycker jag inte att man behöver.

Här är ett recept på pulled pork som jag gjorde bara för att testa lite och det blev riktigt bra.

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

1 kg Fläskkarré

1 dl Tomatpuré

2 tsk Smoked paprika

2 msk Tamarisoja

10 droppar Worcestershiresås

60 g Gul lök

20 g Vitlök

1/2 tsk Sambal oelek

2 krm Spiskummin

1 msk Salt

2 krm Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.

2Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.

3Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.

4Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.

5Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.

6När köttet är klart skall det gå lätt att dra isär köttet med två gafflar. När du har gjort det så blandar du ihop kött och sås till en härlig köttröra. Smaka av med salt och peppar och servera direkt med goda tillbehör.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.