Pulled pork (LCHF)PROVLAGAT 

Pulled pork (LCHF) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Pulled pork är så otroligt gott och ett perfekt alternativ till den vanliga tacofärsen som så många gör.

Dock brukar många av recepten innehålla massor av socker i såsen men det tycker jag inte att man behöver.

Här är ett recept på pulled pork som jag gjorde bara för att testa lite och det blev riktigt bra.

DelaSparaDelaBigOven

Pulled pork (LCHF) 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse20 minTillagning3 hrsTotalt3 hrs 20 min

 1 kg Fläskkarré
 1 dl Tomatpuré
 2 tsk Smoked paprika
 10 droppar Worcestershiresås
 60 g Gul lök
 20 g Vitlök
 1/2 tsk Sambal oelek
 2 krm Spiskummin
 1 msk Salt
 2 krm Svartpeppar (nymalen)

1

Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.

3

Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.

5

Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.

7

Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.

9

Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.

11

När köttet är klart skall det gå lätt att dra isär köttet med två gafflar. När du har gjort det så blandar du ihop kött och sås till en härlig köttröra. Smaka av med salt och peppar och servera direkt med goda tillbehör.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Fläskkarré
 1 dl Tomatpuré
 2 tsk Smoked paprika
 10 droppar Worcestershiresås
 60 g Gul lök
 20 g Vitlök
 1/2 tsk Sambal oelek
 2 krm Spiskummin
 1 msk Salt
 2 krm Svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

1

Lägg karrén i en gjutjärnsgryta. Salta och peppra den runt om.

3

Mixa ihop de övriga ingredienserna till en fin kryddpasta.

5

Smeta in köttet med kryddpastan så att den är helt täckt med krydda överallt.

7

Sätt på locket på grytan och ställ in den i ugnen på 125 grader.

9

Låt stå i 4-5 timmar i ugnen. Vänd på köttet en gång i timmen och ös det med såsen varje gång du vänder det.

11

När köttet är klart skall det gå lätt att dra isär köttet med två gafflar. När du har gjort det så blandar du ihop kött och sås till en härlig köttröra. Smaka av med salt och peppar och servera direkt med goda tillbehör.

Pulled pork (LCHF)PROVLAGAT 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.