Quesadillas med brie och salami

Quesadillas med brie och salami 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Quesadillas är ju en mexikansk rätt som är en dubbel tortilla som man har fyllt med godsaker. Den äts ofta som frukost eller som en enklare lunch.
Möjligheterna är ju egentligen oändliga och det går ju att använda precis vad som helst som fyllning om man nu vill det.

Recept och bild: Sofie Marklund

DelaTweetSparaDelaBigOven

Quesadillas med brie och salami

Mängd4 Portioner
Förberedelse30 minTillagning10 minTotalt40 min

Ingredienser

Tortillabröden
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Vatten
 4 Ägg
 100 g Riven ost
 4 msk Fiberhusk
 3 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 krm Salt
 Olja
Fyllning
 Brieost
 Salami
 Ruccola
 Soltorkade tomater
 Avokado
 Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Gör så här:

Tortillabröden
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.

3

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.

4

Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.

5

Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!

Fyllning och tillagning
6

Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.

7

Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.

Quesadillas med brie och salami

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

Tortillabröden
 2 deciliter Grädde
 2 deciliter Vatten
 4 Ägg
 100 g Riven ost
 4 msk Fiberhusk
 3 deciliter Pofiber
 2 tsk Bakpulver
 4 krm Salt
 Olja
Fyllning
 Brieost
 Salami
 Ruccola
 Soltorkade tomater
 Avokado
 Riven ost
 Nymalen svartpeppar

Instruktioner

Tortillabröden
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Värm grädden och vattnet så det blir ljummet.
Vispa ihop ägg, riven ost och gräddvattnet.

3

Blanda de torra ingredienserna och vispa ner.
Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.

4

Fördela degen i 4 lika stora bitar.
Ta en degklump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja.
Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm tjock platta.
Vill du ha helt perfekta runda tortillas, så lägg en tallrik som mått och skär runt den.

5

Ta av plastfolien och pensla lite olja på och grädda i 10 minuter.
Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk!

Fyllning och tillagning
6

Skär brieosten i tunna skivor, hacka upp ruccolan och de soltorkade tomaterna, hacka avokadon i små bitar och riv osten.

7

Ta ett bröd och fördela fyllningen på den ena halvan.
Vik över den andra halvan och stek det hela i en het panna med lite olja.
Cirka 3-4 minuter på varje sida så att osten får smälta lite.
Skär upp i bitar och servera direkt.

Quesadillas med brie och salami

Quesadillas med brie och salami

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet