Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då?
Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad för oss som äter lchf.
Dock ska man tänka på att det totalt sett blir en del kolhydrater, men tanken är inte att äta en gigantisk bit av pajen, utan det är för att även du ska kunna ha en god paj som du kan njuta av på t ex midsommarafton.
Recept och bild: Peggy
Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.
Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.
Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.
Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.
Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.