Hoppa till innehåll
Open navigation

Rabarber- och jordgubbspaj

5 av 1 röst
Sparat av: st
Rabarber- och jordgubbspaj
Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då? Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad för oss som äter lchf. Dock ska man tänka på att det totalt sett blir en del kolhydrater, men tanken är inte att äta en gigantisk bit av pajen, utan det är för att även du ska kunna ha en god paj som du kan njuta av på t ex midsommarafton.Recept och bild: Peggy
5 av 1 röst
Sparat av: st
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Pajskalet

Fyllning

Du behöver

Instruktioner

Pajbotten

  • Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.
  • Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.
  • Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.
  • Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.

Fyllning

  • Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.
  • Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.
  • Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.
    Rabarber- och jordgubbspaj
  • Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.

Nutrition

Carbohydrates: 8g
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg