Rabarber- och jordgubbspaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då? Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Rabarber- och jordgubbspaj
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse40 minTillagning40 minTotalt1 tim 20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Rabarber- och jordgubbspaj, hur mycket sommar är inte det då?
Här har du ett helt underbart recept på just denna paj som är helt anpassad för oss som äter lchf.
Dock ska man tänka på att det totalt sett blir en del kolhydrater, men tanken är inte att äta en gigantisk bit av pajen, utan det är för att även du ska kunna ha en god paj som du kan njuta av på t ex midsommarafton.

Recept och bild: Peggy

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Pajskalet
 3,50 deciliter Mandelmjöl
 50 g Smör
 1 msk FiberhuskEller psylliumhusk eller motsvarande produkt.
 1 msk Sötning
 1 krm Salt
 2 Äggulor
 2 msk Grädde
Fyllning
 0,50 l Jordgubbar
 2-3 st rabarberstjälkar
 1 msk Pressad citron
 0,50 dl Sötning
 2 tsk Arrowrot
Du behöver
 Pajform

 

Gör så här:

Pajbotten
1

Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.

2

Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.

3

Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

4

Sätt ugnen på 175 grader.

5

Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.

6

Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.

Fyllning
7

Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.

8

Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.

9

Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.

Rabarber- och jordgubbspaj

10

Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Pajskalet
 3,50 deciliter Mandelmjöl
 50 g Smör
 1 msk FiberhuskEller psylliumhusk eller motsvarande produkt.
 1 msk Sötning
 1 krm Salt
 2 Äggulor
 2 msk Grädde
Fyllning
 0,50 l Jordgubbar
 2-3 st rabarberstjälkar
 1 msk Pressad citron
 0,50 dl Sötning
 2 tsk Arrowrot
Du behöver
 Pajform

Instruktioner

Pajbotten
1

Blanda mandelmjöl och smör i en matberedare så det blir till smulor.

2

Tillsätt övriga ingredienser och kör tills du har en jämn deg.

3

Lägg degen i lite plastfolie och ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

4

Sätt ugnen på 175 grader.

5

Tryck ut degen i en passande pajform. Det kan vara en vanlig pajform eller så tar du en springform.

6

Förgrädda pajskalet i 7-8 minuter och ta ut det sen.

Fyllning
7

Skär rabarber och jordgubbar i småbitar och lägg i en skål. Häll på citronsaft, sötning och arrowrot och låt allt stå och vila i ca 5 minuter.

8

Häll fyllningen i pajdegen och grädda i ca 30 minuter. Lägg över lite aluminiumfolie om kanterna börjar bli mörka så att de inte bränns vid.

9

Ställ pajen åt sidan en stund, så den får svalna lite. Den är som bäst lite lätt ljummen.

Rabarber- och jordgubbspaj

10

Servera med vaniljgrädde eller lchf-vänlig vaniljsås.

Rabarber- och jordgubbspaj
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida