Rabarberglass

 

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Rabarberglass

Kategori

Mängd2 Portioner
Förberedelse15 minTillagning30 minTotalt45 min

Ingredienser

 1,50 deciliter Grädde
 2 msk SukrinEller motsvarande sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 1-2 rabarberstänger (beror på storlek)
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 dl Vatten

Gör så här:

1

Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.

2

Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.

3

Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.

4

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.

Beskrivning - Information

Rabarberglass, kan det bli mer sommar än så?
Det här är ett enkelt recept som du gör med en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin så kan du ställa in smeten i en bunke i frysen och sen röra i den med jämna mellanrum. Det blir inte lika bra som med en glassmaskin, men det funkar.

Recept och bild: Peggy Dausch

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1,50 deciliter Grädde
 2 msk SukrinEller motsvarande sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula
 1-2 rabarberstänger (beror på storlek)
 2 msk Sukrin Gold
 0,50 dl Vatten

Instruktioner

1

Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré.
Ställ åt sidan för att svalna.

2

Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.

3

Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.

4

Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.

Rabarberglass

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *