Hoppa till innehåll
Open navigation

Rabarberglass

3 av 1 röst
Sparat av: st
Rabarberglass

Rabarberglass, kan det bli mer sommar än så?
Det här är ett enkelt recept som du gör med en glassmaskin.
Om du inte har glassmaskin så kan du ställa in smeten i en bunke i frysen och sen röra i den med jämna mellanrum. Det blir inte lika bra som med en glassmaskin, men det funkar.

Recept och bild: Peggy Dausch

Total tid: 45 minuter
Portioner: 2
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär rabarbern i bitar och koka upp den med vatten och sukrin gold. Låt den sedan puttra tills det att nästan all vätska kokat bort. Det skall bli en typ av puré. Ställ åt sidan för att svalna.
  • Vispa upp grädde, sukrin och vaniljpulver till en lättvispad grädde. Det ska inte vara hårdvispat. Blanda ner äggulan.
  • Tillsätt den avsvalnade rabarbercremen och blanda ihop.
  • Häll smeten i glassmaskinen och kör tills den är klar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg