Rabarberkaka

cooked_user_8139SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Årets första skörd av rabarber blev direkt en raberberkaka. Denna är saftig med en väldigt fin yta.

Servera gärna med vispad grädde smaksatt med kardemumma. Om ni inte vill servera med kardemumma grädde rekommenderas att tillsätta 1 tsk kardemumma i smeten.

Titta gärna in på min Instagram för mer inspiration lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rabarberkaka som funkar kanon för dig som äter low carb, lchf eller keto

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 200 g Smör
 0,50 dl Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Mandelmjölk
 0,75 dl Sukrinmelis
 1 nypa Vaniljpulver
 1 st Rabarberstjälk
 3 st Ägg
 1 tsk Bakpulver

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta åt sidan och låt svalna en aning.

2

Tillsätt alla torra ingredienser i smöret & rör om. Tillsätt mandelmjölken & blanda väl. Sist ett ägg åt gången.

3

Skala och skär rabarbern i små bitar. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper fastklämd botten. Häll i 2/3 av smeten, sätt i rabarbern jämt fördelat, sedan resten av smeten.

4

Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter så kakan fått en fin gyllenbrun yta. Håll koll på kakan sista 10 minuterna så den inte bränns då ugnar kan variera i värme.

5

Låt kakan svalna innan du tar en vass kniv runt kanterna.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Smör
 0,50 dl Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Mandelmjölk
 0,75 dl Sukrinmelis
 1 nypa Vaniljpulver
 1 st Rabarberstjälk
 3 st Ägg
 1 tsk Bakpulver

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta åt sidan och låt svalna en aning.

2

Tillsätt alla torra ingredienser i smöret & rör om. Tillsätt mandelmjölken & blanda väl. Sist ett ägg åt gången.

3

Skala och skär rabarbern i små bitar. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper fastklämd botten. Häll i 2/3 av smeten, sätt i rabarbern jämt fördelat, sedan resten av smeten.

4

Grädda i 175 C i ca 25-30 minuter så kakan fått en fin gyllenbrun yta. Håll koll på kakan sista 10 minuterna så den inte bränns då ugnar kan variera i värme.

5

Låt kakan svalna innan du tar en vass kniv runt kanterna.

Rabarberkaka

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *