Rabarberkompott

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.

Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.

Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

 500 g Rabarber
 3 msk Sötning (typ sötströ eller motsvarande)
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 500 g Rabarber
 3 msk Sötning (typ sötströ eller motsvarande)
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

Instruktioner

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Rabarberkompott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *