Rabarberkompott

Av LCHF-arkivet    

maj 31, 2015

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.

Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.

Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Mängd: 6 portioner

Ingredienser

500 g Rabarber

3 msk Sötning (typ sötströ eller motsvarande)

2 dl Vatten

0,5 Vaniljstång

Instruktioner

1Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

2Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

3Tillsätt vatten och sötning och koka upp

4Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

5Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

6Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.