Rabarberkompott

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Rabarberkompott

Kategori

Mängd6 Portioner
Förberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min

Ingredienser

 500 g Rabarber
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

Gör så här:

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Beskrivning - Information

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.

Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.

Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Rabarber
 2 dl Vatten
 0,5 Vaniljstång

Instruktioner

1

Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.

3

Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.

5

Tillsätt vatten och sötning och koka upp

7

Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.

9

Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.

11

Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.

Rabarberkompott

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *