Rabarberkyckling

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4.3
(15)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Rabarberkyckling

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
 3 deciliter Rabarber i bitar
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 2 deciliter Grädde
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek
 1 Gul lök (finhackad)
 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.

3

Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.

4

Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.

5

Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

7

Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.

Beskrivning - Information

Rabarberkyckling är ett recept som dök upp i en grupp på Facebook som jag sedan modifierade om lite så det funkar bättre för oss som äter lchf.
Ett riktigt skojigt recept som var hur gott som helst.
Det är ju helt perfekt när man har lite rabarber som växer som ogräs hemma.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
 3 deciliter Rabarber i bitar
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 2 deciliter Grädde
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek
 1 Gul lök (finhackad)
 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.

3

Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.

4

Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.

5

Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

7

Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.

Rabarberkyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *