Rabarberkyckling

Rabarberkyckling 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Rabarberkyckling är ett recept som dök upp i en grupp på Facebook som jag sedan modifierade om lite så det funkar bättre för oss som äter lchf.
Ett riktigt skojigt recept som var hur gott som helst.
Det är ju helt perfekt när man har lite rabarber som växer som ogräs hemma.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rabarberkyckling

Mängd4 Portioner
Förberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min

Ingredienser

 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
 3 deciliter Rabarber i bitar
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 2 deciliter Grädde
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek
 1 Gul lök (finhackad)
 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.

3

Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.

4

Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.

5

Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

7

Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 600 g Kyckling (lårfilé eller bröstfilé)
 3 deciliter Rabarber i bitar
 2 deciliter SmetanaEller crème fraiche
 2 deciliter Grädde
 2 tsk SrirachasåsEller sambal oelek
 1 Gul lök (finhackad)
 2 Vitlöksklyftor (rivna/pressade)
 Nymalen svartpeppar
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela kycklingen i lite större bitar, jag delade varje bröstfilé i 4-6 delar beroende på storlek på bröstet.

3

Bryn kycklingen i lite smör.
Häll i den hackade löken och låt den fräsa med så den blir mjuk.
Salta och peppra.

4

Lägg upp i en ugnsfast form.
Fördela rabarbern över kycklingen.

5

Blanda övriga ingredienser i en bunke och slå över kycklingen och rabarbern.

6

Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

7

Servera med lite stekta grönsaker eller en god sallad.

Rabarberkyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet