Rabarberpaj – LCHF

Rabarberpaj - LCHF 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

En rabarberpaj som är anpassad till LCHF och dessutom smakar gott, det är precis vad detta är.

Det här är ett LCHF-recept som är som en smulpaj med mandelmjöl och kokosflingor. Det kan låta lite mysko med kokos i, men det är faktiskt riktigt gott.

Mängden sötströ/sötning i receptet är något du måste testa dig fram, för det beror på hur sur rabarbern är och hur pass syrlig paj du tycker om.

Det är en fördel att använda färsk rabarber, då den kan vara väldigt blöt om man har frusit den.

Har du inte rabarber så funkar det utmärkt med blåbär istället för att göra en blåbärspaj.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rabarberpaj - LCHF 1

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

 200 g Rabarber
 4 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 tsk Kanel
 1 dl Kokosflingor
 0,5 tsk Vaniljpulver
 50 g Smör

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

3

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

5

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

7

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

9

Fördela smulpajen över rabarbern.

11

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

13

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde till.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Rabarber
 4 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 1 tsk Kanel
 1 dl Kokosflingor
 0,5 tsk Vaniljpulver
 50 g Smör

Instruktioner

1

Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

3

Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

5

Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

7

Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

9

Fördela smulpajen över rabarbern.

11

Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

13

Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde till.

Rabarberpaj – LCHF

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.