Rabarberpaj – LCHF

Av LCHF-arkivet    

september 30, 2015

En rabarberpaj som är anpassad till LCHF och dessutom smakar gott, det är precis vad detta är.

Det här är ett LCHF-recept som är som en smulpaj med mandelmjöl och kokosflingor. Det kan låta lite mysko med kokos i, men det är faktiskt riktigt gott.

Mängden sötströ/sötning i receptet är något du måste testa dig fram, för det beror på hur sur rabarbern är och hur pass syrlig paj du tycker om.

Det är en fördel att använda färsk rabarber, då den kan vara väldigt blöt om man har frusit den.

Har du inte rabarber så funkar det utmärkt med blåbär istället för att göra en blåbärspaj.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Mängd: 4 portioner

Ingredienser

200 g Rabarber

4 msk Sötströ eller motsvarande sötning

1 tsk Kanel

2 dl Mandelmjöl

1 dl Kokosflingor

0,5 tsk Vaniljpulver

50 g Smör

Instruktioner

1Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.

2Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.

3Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.

4Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.

5Fördela smulpajen över rabarbern.

6Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.

7Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde till.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.