
Beskrivning - Information
En rabarberpaj som är anpassad till LCHF och dessutom smakar gott, det är precis vad detta är.
Det här är ett LCHF-recept som är som en smulpaj med mandelmjöl och kokosflingor. Det kan låta lite mysko med kokos i, men det är faktiskt riktigt gott.
Mängden sötströ/sötning i receptet är något du måste testa dig fram, för det beror på hur sur rabarbern är och hur pass syrlig paj du tycker om.
Det är en fördel att använda färsk rabarber, då den kan vara väldigt blöt om man har frusit den.
Har du inte rabarber så funkar det utmärkt med blåbär istället för att göra en blåbärspaj.
Ingredienser
Gör så här:
Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.
Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.
Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.
Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.
Fördela smulpajen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.
Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde till.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skölj och skala rabarbern så att det är rent och fint.
Skär dem i bitar som är cirka 1 cm stora. Sprid ut dem i en ugnsfast form.
Strö cirka 1 msk av sötströn och kanelen över rabarbern. Mängden kanel är inte så noga, bara det är lite kanel jämnt fördelat över.
Vispa ihop smör, sötströ (2-3 msk), mandelmjöl, kokosflingor och vaniljpulvret till en smuldeg.
Fördela smulpajen över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter. Rabarbern skall vara mjuk och smulpajen skall ha fått en vacker färg.
Låt pajen stå och svalna lite och servera den sedan med vispad grädde till.
Mycket mer rabarber o mycket mindre sötströ så kommer den nog bli kanon nästa gång.
Hur stor form är detta receptet för?
oj, typ 15×20 cm
Super gott 😋