Raffaello-bollar (LCHF)

Raffaello-bollar (LCHF) 3SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.

Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.

Beställ ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelsmör (Ekologiskt)
- Vaniljpulver (Ekologiskt)
- Kokosflingor (Ekologiskt)

I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här

Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.

Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.

Här kan du se en video som visar hur du gör:

DelaSparaDelaBigOven

Raffaello-bollar (LCHF) 1

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 minTotalt11 min

 2 dl Kokosflingor
 40 g Mandelsmör
 2 1/2 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 120 g Mascarpone
 1 krm Vaniljpulver
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 dl Kokosflingor
 40 g Mandelsmör
 2 1/2 msk Sötströ eller motsvarande sötning
 120 g Mascarpone
 1 krm Vaniljpulver
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Raffaello-bollar (LCHF)

2 Comments

  1. Jag har gjort de här bollarna men i stället för vaniljpulver så tog jag 2 tsk lakritspulver (Kung Markatta) och 1 tsk salmiaksalt (Lakritsroten). Det blev som saltlakritsgodis. Underbart gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig på Instagram!

Glöm inte bort att följa mig på Instagram, där lägger jag upp lite annat än bara recept. Massor av matbilder från vardagen och även annat skoj.