Raffaello-bollar (LCHF)

SkapareLCHF-arkivetSvårighetsgradLätt

4
(6)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! | Hoppa direkt till receptet

Raffaello-bollar (LCHF)

Kategori,

Beskrivning - Information

Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.

Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.

Beställ ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelsmör (Ekologiskt)
- Vaniljpulver (Ekologiskt)
- Kokosflingor (Ekologiskt)

I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här

Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.

Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.

Här kan du se en video som visar hur du gör:

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning1 minTotalt11 min

Ingredienser

 40 g Mandelsmör
 120 g Mascarpone
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Gör så här:

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 40 g Mandelsmör
 120 g Mascarpone
 1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Instruktioner

1

Blanda alla ingredienser i en bunke.

3

Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

5

Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

7

Ställ kallt.

Raffaello-bollar (LCHF)

6 Comments

  1. Jag har gjort de här bollarna men i stället för vaniljpulver så tog jag 2 tsk lakritspulver (Kung Markatta) och 1 tsk salmiaksalt (Lakritsroten). Det blev som saltlakritsgodis. Underbart gott!

    1. Tyckte originalet var gott men för “mesig” smak. Men galet gott med lakritspulver och salmiaksalt, jag la även till en tsk kakao 😋 🤤

    2. Tyckte originalet var gott men för “mesig” smak. Men galet gott med lakritspulver och salmiaksalt, jag la även till en tsk kakao och hoppade över sötning helt 😋 🤤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *