Raffaello-bollar (LCHF)

Av LCHF-arkivet  ,   

november 27, 2015

Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.

Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.

Beställ ingredienser här, fraktfritt!
- Mandelsmör (Ekologiskt)
- Vaniljpulver (Ekologiskt)
- Kokosflingor (Ekologiskt)

I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här

Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.

Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.

Här kan du se en video som visar hur du gör:

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 1 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

2 dl Kokosflingor

40 g Mandelsmör

2 1/2 msk Sötströ eller motsvarande sötning

120 g Mascarpone

1 krm Vaniljpulver

1 krm Salt (om du har osaltat mandelsmör)

Instruktioner

1Blanda alla ingredienser i en bunke.

2Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.

3Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.

4Ställ kallt.

Ursprungsrecept: @keto.couple

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.