Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn

 

SkapareBrittisSvårighetsgradLätt

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn

Mängd2 Portioner

Ingredienser

Räkfond
 Skal från 500 gr räkor
 1 morot i bitar
 ½ gul lök hackad
 1 röd chili skivad utan kärnor
 1 lagerblad
 5 vitpepparkorn
 3 msk smör
 1 fiskbuljongtärning
 Vatten så det knappt täcker skalen
Soppan
 Smör
 1 kuvert saffran
 1 msk hummerfond
 1 lime
Saffranscreme fraiche
 2 dl creme fraiche
 1/2 kuvert saffran
 Salt och peppar
Ostkex med pumpafrön
 Finriven god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
 Lägg 2 msk riven ost för varje kex)
Vid servering
 1 fänkål i tunna skivor, använd en mandolin
 De skalade räkorna
 Några musslor (jag köpte frysta färdigkokta)

Gör så här:

Räkfond
1

Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.

2

Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.

3

Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen

4

Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.

5

Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .

Soppan
6

Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)

7

Smaka av med hummerfond limesaft, salt och peppar

Vid servering
8

Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.

9

Slå på den heta buljongen

Ostkex med pumpafrön
10

Sätt ugnen på 200 gr

11

Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)

12

Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.

13

In i ugnen tills de fått fin färg

14

Låt svalna på plåten

Beskrivning - Information

Perfekt soppa när man vill lyxa lite en vardagskväll

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

Räkfond
 Skal från 500 gr räkor
 1 morot i bitar
 ½ gul lök hackad
 1 röd chili skivad utan kärnor
 1 lagerblad
 5 vitpepparkorn
 3 msk smör
 1 fiskbuljongtärning
 Vatten så det knappt täcker skalen
Soppan
 Smör
 1 kuvert saffran
 1 msk hummerfond
 1 lime
Saffranscreme fraiche
 2 dl creme fraiche
 1/2 kuvert saffran
 Salt och peppar
Ostkex med pumpafrön
 Finriven god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)
 Lägg 2 msk riven ost för varje kex)
Vid servering
 1 fänkål i tunna skivor, använd en mandolin
 De skalade räkorna
 Några musslor (jag köpte frysta färdigkokta)

Instruktioner

Räkfond
1

Skär morot, och lök och chili mindre bitar. Bryn räkskalen i smöret ett par minuter på hög värme. Rör mot botten, så det inte bränns vid.

2

Tillsätt grönsaker och tomatpuré, sänk värmen lite och låt bryna med i 10 minuter.

3

Häll på vatten, så det knappt täcker, lägg i buljongtärningen

4

Koka upp och låt puttra i 20 minuter. Sila genom en finmaskig sil ner i en kastrull.

5

Koka upp och låt koka ihop, reducera, till en tredjedel återstår. Ta bort skummet som bildas på ytan. .

Soppan
6

Smält lite smör i en kastrull, fräs saffranen och slå på den silade räkfonden (späd med kokande vatten till lagom mängd ung 5 dl)

7

Smaka av med hummerfond limesaft, salt och peppar

Vid servering
8

Bottna en djup tallrik med lite fänkål, därefter räkorna, dekorera med några musslor.

9

Slå på den heta buljongen

Ostkex med pumpafrön
10

Sätt ugnen på 200 gr

11

Finriv en god ost (jag hade Västerbotten + parmesan)

12

Lägg 2 msk riven ost (för varje kex) i en hög på ett bakplåtspapper , toppa med ett par pumpafrön.

13

In i ugnen tills de fått fin färg

14

Låt svalna på plåten

Räksoppa med saffranscremé och parmesanflarn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *