
Beskrivning - Information
Ramen är en japansk nudelsoppa, som går att kombinera och variera i oändligheten, bara fantasin sätter gränsen. Biffen går att byta ut mot kyckling, fisk, fläsk eller ägg. Nyckeln till en god ramen är en god buljong, buljongtärningarna går att byta ut mot egengjord benbuljong eller koncentrerad fond.
Kolla gärna in min instagram för mer inspiration lchf.nea
Ingredienser
Gör så här:
Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.
Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Häll vatten i en stor kastrull och tillsätt buljongtärningarna. Förbered med att skära alla grönsaker och köttet i tunna strimlor under tiden.
Smaksätt buljongen med sesamoljan, salt, peppar, chilioljan och pressa i vitlöken. Smaka av, ska vara kryddigt med mycket sälta.
Tillsätt stjälkarna av pak choi, när dessa börjat mjukna tillsätt moroten, paprika och sjögräsnudlarna. Låt koka ca 2 minuter, grönsakerna ska vara al dente.
Lägg i köttet, rör om ordentligt tills köttet är klart och dra av från plattan.
Toppa soppan med böngroddarna, koriander, chilisås, lime och vårlök.
Hur många portioner blir detta? 3 l vatten verkar väldigt mycket för 4 port.