Röd currysoppa med fläsk

cooked_user_8139SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.

Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Röd curry soppa med fläsk

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 1 msk Grönsaksfond
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Gör så här:

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Kategori,

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 1 msk Grönsaksfond
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Instruktioner

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Röd currysoppa med fläsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 LCHF-arkivet