Röd curry soppa med fläsk

Röd curry soppa med fläsk 2SkapareLinnea Berggren
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Denna värmande mättande curryn har varit en favorit i många år. Går att byta ut till vilket kött man vill som kyckling, fisk, biff. En röd curry pasta skiljer sig väldigt mycket i styrka, så tillsätt i omgångar för att det ska passa din smak. Gott att även ha i extra lime, citrongräs eller kaffir limeblad.

Kolla in min instagram för mer inspiration lchf.nea

DelaTweetSparaDelaBigOven

Röd curry soppa med fläsk 1

Mängd6 Portioner
Förberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 1 msk Grönsaksfond
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Gör så här:

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2,50 msk Röd curry pasta
 500 g Karré
 ½ st Zuccini
 1 st Spetspaprika
 4 st Savoykålsblad
 1,50 deciliter Vårlök
 800 ml Kokosgrädde
 800 ml Vatten
 1 msk Grönsaksfond
 125 g Minimajs
 220 g Bambuskott
 2 st Vitlöksklyftor
 1 tsk salt
 1 nypa Färsk koriander
 2 msk Olivolja
 1 st Morot

Instruktioner

1

Förberedelse, börja med att strimla köttet och skära alla grönsaker i önskad storlek.

2

Hetta upp olivolja på hög värme, sätt i köttet och salta. Låt det genomstekas

3

Lägg i savoykålen, vitlök, morot, spetspaprika låt den fräsa med köttet i ca 3 minuter.

4

Tillsätt resterande grönsaker förutom koriandern och vårlöken. Häll i kokosgrädden, vatten och grönsaksfonden. Låt koka upp och tillsätt sedan currypastan. Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda. Sätt på locket och vrid ner värmen. Låt stå och puttra 5-10 minuter.

5

Toppa soppan med vårlök och koriander efter smak.

Röd curry soppa med fläsk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *