Röd kebabsås

 

0
(0)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Röd kebabsås

Mängd1 Portion

Ingredienser

 1 Gul lök
 1 Vitlöksklyfta
 500 g Passerade tomaterEller krossade/hela tomater
 1 msk Koncentrerad köttfondEller 1 tärning köttbuljong
 1 tsk Sambal oelekVill du ha mer hetta, ta det dubbla.
 1 dl Vatten
 0,50 tsk Spiskummin
 0,50 tsk Malen svartpeppar
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Rödvinsvinäger
 Salt efter smak
 Olja till stekning

Gör så här:

1

Hacka lök och vitlök.
Fräs det i lite olja.

2

Tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp.
Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

3

Mixa ihop allt med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek.
Låt svalna.

Beskrivning - Information

Ska du göra egen kebab, då måste du ju även ha en god röd kebasås till.
Det här är ett superenkelt recept på god kebabsås som du kan välja att göra så stark som du själv vill.
I grundreceptet är den rätt så mild, men du kan lätt öka med till det dubbla med sambal oelek om du vill ha lite mer hetta.

Här hittar du ett recept på hemlagad kebab, eller så så har du ett recept på kebab som man tillagar sous vide här: Kebabkött sous vide

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

 

Ingredienser

 1 Gul lök
 1 Vitlöksklyfta
 500 g Passerade tomaterEller krossade/hela tomater
 1 msk Koncentrerad köttfondEller 1 tärning köttbuljong
 1 tsk Sambal oelekVill du ha mer hetta, ta det dubbla.
 1 dl Vatten
 0,50 tsk Spiskummin
 0,50 tsk Malen svartpeppar
 2 msk Tomatpuré
 1 msk Rödvinsvinäger
 Salt efter smak
 Olja till stekning

Instruktioner

1

Hacka lök och vitlök.
Fräs det i lite olja.

2

Tillsätt övriga ingredienser.
Koka upp.
Låt puttra på svag värme i cirka 20 minuter.

3

Mixa ihop allt med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar samt ev. sambal oelek.
Låt svalna.

Röd kebabsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *