Rökta räkor

Av LCHF-arkivet  ,   

juli 26, 2016

Att göra egna rökta räkor är inte speciellt svårt faktiskt. Huvudsaken är att du kan röka på något sätt, dvs röka mat.

Jag själv använder mig av en elrök som jag köpt på eGrillen.

Hela grejen är att du skall använda dig av hög värme och mycket rök, för räkorna som är frusna skall bara få lite röksmak och i stort sett tina i röken.

Tips! För att få lite mer färg på räkorna så kan du lägga ett par sockerbitar på spånen vilket ger lite mer färg. Det ger inte någon smak eller påverkar kolhydratsmängden, utan är enbart för att ge en vacker färg. Går självklart att utesluta om man inte har socker hemma.

Servera gärna med limeaioli till, otroligt gott att doppa rökta räkor i!

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 2 portioner

Ingredienser

2 dl Alspån

700 g Räkor (frusna med skal)

Instruktioner

1Placera ut räkorna på rökgallret så att de inte ligger på varandra.

2Kör igång röken och vänta tills det att spånen börjar att avge rök.

3Sätt in räkorna i röken och rök dem i cirka 10 minuter, beroende på värmen. Har du en elrök så är 10 minuter ganska så lagom.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.