Rom och kokostryffel

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst, men jag tycker att det är extra gott på julbordet.

I receptet är det 2 msk rom i, och jag använde mig av ljus rom, men det kvittar vilken variant du använder. 2 msk gav ganska mycket smak, så vill du inte ha en tydlig smak av rom, ta bara halva mängden då.

Använd en choklad av hög kvalitet och med minst 70% kakaohalt.

DelaSparaDelaBigOven

Mängd10 Portioner
Förberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 3/4 dl Grädde 40%
 2 msk Rom
 1/2 dl Kokosflingor (att rulla i)

1

Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.

3

Blanda ner rommen i chokladen.

5

Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.

7

Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.

9

Förvara kallt i en låda/burk.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 100 g Mörk choklad (minst 70%)
 50 g Smör (Normalsaltat)
 3/4 dl Grädde 40%
 2 msk Rom
 1/2 dl Kokosflingor (att rulla i)

Instruktioner

1

Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.

3

Blanda ner rommen i chokladen.

5

Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.

7

Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.

9

Förvara kallt i en låda/burk.

Rom och kokostryffel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *