Rom och kokostryffel

Av LCHF-arkivet    

december 19, 2015

Det här är en variant på tryffel som man kan ha till julmaten. Självklart så kan man äta rom och kokostryffel vilken dag som helst, men jag tycker att det är extra gott på julbordet.

I receptet är det 2 msk rom i, och jag använde mig av ljus rom, men det kvittar vilken variant du använder. 2 msk gav ganska mycket smak, så vill du inte ha en tydlig smak av rom, ta bara halva mängden då.

Använd en choklad av hög kvalitet och med minst 70% kakaohalt.

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Mängd: 10 portioner

Ingredienser

100 g Mörk choklad (minst 70%)

50 g Smör (Normalsaltat)

3/4 dl Grädde 40%

2 msk Rom

1/2 dl Kokosflingor (att rulla i)

Instruktioner

1Blanda choklad, grädde och smör i en kastrull. Värm upp det på låg värme under omrörning tills chokladen har smält och du har en jämn och fin smet.

2Blanda ner rommen i chokladen.

3Ställ in i kylen cirka två timmar så att den stelnar ordentligt.

4Ta ut och rulla till bollar som du sedan rullar i kokos.

5Förvara kallt i en låda/burk.

00:00

0 Omdömen


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.