Rotmos

Rotmos 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Rotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF.

Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt.

Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rotmos

Mängd4 Portioner
Förberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Ingredienser

 200 g Kålrot
 200 g Morot
 200 g Blomkål
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Mjölk (Standard)
 150 g Smör (Normalsaltat)
 1 knivsudd Muskot (Malen)

Gör så här:

1

Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

3

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

5

Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.

7

När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.

9

Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.

11

Krydda med muskot, salt och peppar.

13

Servera med nylagad korv.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 200 g Kålrot
 200 g Morot
 200 g Blomkål
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Mjölk (Standard)
 150 g Smör (Normalsaltat)
 1 knivsudd Muskot (Malen)

Instruktioner

1

Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

3

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

5

Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.

7

När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.

9

Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.

11

Krydda med muskot, salt och peppar.

13

Servera med nylagad korv.

Rotmos

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *