Utskriftsalternativ:

Rotmos

Mängd4 PortionerFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min

Rotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF.

Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt.

Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.

Rotmos

 200 g Kålrot
 200 g Morot
 200 g Blomkål
 1 dl Grädde 40%
 1 dl Mjölk (Standard)
 150 g Smör (Normalsaltat)
 1 knivsudd Muskot (Malen)
1

Skala och skär alla grönsaker i lagom stora bitar.

3

Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

5

Värm under tiden upp mjölken och grädden tillsammans med smöret i en kastrull vid sidan av.

7

När grönsakerna är mjuka, mosa dem med en stöt eller mixa med en stavmixer.

9

Tillsätt gräddmjölken lite i taget tills du har en konsistens som passar dig.

11

Krydda med muskot, salt och peppar.

13

Servera med nylagad korv.

Nutrition Facts

Portioner 4