Rullad på fläskytterfile

Rullad på fläskytterfile 3SkapareWendalia
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Framför mig hade jag en fläskytterfile och den kändes tråkig, visste inte vad jag skulle göra av den. Tankarna for iväg och undrade hur jag kunde få den att kännas lite lyxigare och inte bli torr. Varför inte göra en enkel rullad på den som får sköta sig själv i ugnen?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Rullad på fläskytterfile 1

Mängd1 Portion
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 1 kg Fläskytterfile
 175 g Philadelphiaost örter
 20 g Paprika
 4 st Champinjoner
 Salt
 Peppar
 Torkad chili

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfile ca 1/2cm från ena sidan rakt nedåt tills det är ca 1/2cm kvar innan du har delat köttet. Vrid köttet och fortsätt där du slutade. Fortsätta runt i hela och tills det köttet blir helt rakt och platt.

2

Bre på med philadelphiaosten.

3

Skär paprikan och champinjonerna i tunna bitar. Strö över på philadelphiaosten. Salta, peppra och ha på chili.

Rullad på fläskytterfile 4

4

Rulla ihop köttet och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.

Rullad på fläskytterfile 5

5

Lägg in i ugnen och låt den vara i ca 60min eller tills den är helt genomstekt. Använd gärna en stektermometer. 72 grader i mitten och sen låta den vila 10 minuter så är den klar.

6

Låt köttet vila ca 10 min, skär i bitar och servera med getostsallad.

Rullad på fläskytterfile 6

Kategori

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1 kg Fläskytterfile
 175 g Philadelphiaost örter
 20 g Paprika
 4 st Champinjoner
 Salt
 Peppar
 Torkad chili

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fläskytterfile ca 1/2cm från ena sidan rakt nedåt tills det är ca 1/2cm kvar innan du har delat köttet. Vrid köttet och fortsätt där du slutade. Fortsätta runt i hela och tills det köttet blir helt rakt och platt.

2

Bre på med philadelphiaosten.

3

Skär paprikan och champinjonerna i tunna bitar. Strö över på philadelphiaosten. Salta, peppra och ha på chili.

Rullad på fläskytterfile 7

4

Rulla ihop köttet och lägg den i en ugnsform. Salta och peppra.

Rullad på fläskytterfile 9

5

Lägg in i ugnen och låt den vara i ca 60min eller tills den är helt genomstekt. Använd gärna en stektermometer. 72 grader i mitten och sen låta den vila 10 minuter så är den klar.

6

Låt köttet vila ca 10 min, skär i bitar och servera med getostsallad.

Rullad på fläskytterfile 11

Rullad på fläskytterfile

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *