Ruudelicious-bröd

SkapareRuudelicious_LCHFSvårighetsgradMedel

3.9
(15)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Ruudelicious-bröd Ett riktigt gott lchfbröd.

Kategori

Mängd23 Portioner
Förberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Ingredienser

 50 g Valnötter
 50 g Mandlar
 3 deciliter Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 1 krm Salt
 4 Ägg
 5 deciliter Gräddmjölk

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader.
Gör iordning en brödform med bakplåtspapper. Om du knycklar ihop det först är det lättare att forma till.

Ruudelicious-bröd

2

Mal pumpakärnor, solroskärnor, valnötter och mandlar i en mixer med knivar. Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och kör ett par varv så det blandar sig.
Det är smidigt att sätta mixerskålen direkt på vågen och nollställa den. Så kan man hälla ingredienserna direkt i.

Ruudelicious-bröd

3

Mät upp 5 dl gräddmjölk i en behållare och 4 ägg i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och mixa direkt tills allt har blandats och det är en jämn smet. (Den blir kladdig men mer stabbig ju längre den får stå)
Fördela smeten jämnt i brödformen och grädda längst ner i ugnen i 60 min.

Ruudelicious-bröd

4

Ta ur och låt svalna något, stjälp ur formen och ta sedan bort bakplåtspappret och låt svalna helt. Om det ligger kvar i formen medans det svalnar bildas kondens och ytan blir blöt.
Skär tunna skivor och frys in om du inte ska använda direkt. Ta sedan ut och använd vid behov. Jag brukar lägga en skiva direkt i brödrosten och det blir väldigt gott men det går bra att låta det tina också.
Smaklig spis!

Ruudelicious-bröd

Beskrivning - Information

Jag har experimenterat fram vad jag tycker är det absolut bästa LCHF-brödet!
Nu delar jag med mig av receptet. Håll till godo 🙂
För fler recept och inspiration följ gärna min och min systers konto på instagram: ruudelicious_lchf

Det går bra att byta ut fröer mot andra fröer om man vill eller ta enbart pumpakärnor eller solroskärnor går också bra. Det går också bra att byta ut till andra nötter. Det viktiga är att mängden blir densamma.

Gräddmjölk är en blandning av mjölk och grädde. Hur mycket man använder av de olika spelar inte så stor roll. Ibland har man mycket grädde som snart går ut, då kan man ta enbart det om man vill, ibland har man kanske helt slut på grädde, då går det lika bra att ta bara mjölk. Jag brukar ta ca 2 dl grädde och 3 dl mjölk.

Man kan också tillsätta lite riven ost i smeten innan man gräddar det.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.9 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Valnötter
 50 g Mandlar
 3 deciliter Pofiber
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Bakpulver
 1 krm Salt
 4 Ägg
 5 deciliter Gräddmjölk

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader.
Gör iordning en brödform med bakplåtspapper. Om du knycklar ihop det först är det lättare att forma till.

Ruudelicious-bröd

2

Mal pumpakärnor, solroskärnor, valnötter och mandlar i en mixer med knivar. Tillsätt sedan de övriga torra ingredienserna och kör ett par varv så det blandar sig.
Det är smidigt att sätta mixerskålen direkt på vågen och nollställa den. Så kan man hälla ingredienserna direkt i.

Ruudelicious-bröd

3

Mät upp 5 dl gräddmjölk i en behållare och 4 ägg i en skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och mixa direkt tills allt har blandats och det är en jämn smet. (Den blir kladdig men mer stabbig ju längre den får stå)
Fördela smeten jämnt i brödformen och grädda längst ner i ugnen i 60 min.

Ruudelicious-bröd

4

Ta ur och låt svalna något, stjälp ur formen och ta sedan bort bakplåtspappret och låt svalna helt. Om det ligger kvar i formen medans det svalnar bildas kondens och ytan blir blöt.
Skär tunna skivor och frys in om du inte ska använda direkt. Ta sedan ut och använd vid behov. Jag brukar lägga en skiva direkt i brödrosten och det blir väldigt gott men det går bra att låta det tina också.
Smaklig spis!

Ruudelicious-bröd

Ruudelicious-bröd

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *