Saffranfisksoppa

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradMedel

En "klassiker" hos oss är min Saffransfisksoppa som innan jag började äta LCHF alltid hade potatis i sig, men det går lika bra utan potatis. Vill du piffa till den lite extra så kan du göra en aioli som du klickar i soppan innan servering. Varför inte servera fröknäcke med en god ostbit på som tillbehör? Det går utmärkt att tillsätta lite kålrabbi om man vill ha lite mer rotfrukt i den. Vill du göra den ännu godare, ha i lite lax och lite handskalade räkor med. En lite lyxigare variant blir det då

DelaSparaDelaBigOven

Mängd6 Portioner
Förberedelse20 minTillagning30 minTotalt50 min

 2 msk Olivolja
 1 st Vitlöksklyfta
 400 g Torskfilé
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Timjan
 3 dl Grädde 40%
 7 dl Fiskbuljong
 1,5 dl Vitt vin
 0,5 g Saffran
 150 g Fänkål
 150 g Palsternacka
 150 g Rotselleri
 150 g Morot
 150 g Kålrot
 2 msk Dill

1

Skala och tärna alla grönsakerna i 1 cm stora tärningar.

3

Fräs grönsakerna i en kastrull i olivoljan. De ska bara bli lite mjuka.

5

Pressa i vitlöken, lägg i timjan och saffran och rör om.

7

Slå på det vita vinet och låt puttra någon minut så att alkoholen får avdunsta.

9

Slå på buljongen och grädden.

11

Låt soppan stå och sjuda tills det att grönsakerna är mjuka.

13

Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 cm tjocka bitar och lägg ner i soppan.Smaka av med cayenne, svartpeppar och salt.

15

Blanda ner lite hackad dill för att toppa av.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 2 msk Olivolja
 1 st Vitlöksklyfta
 400 g Torskfilé
 1 knivsudd Cayennepeppar
 1 tsk Timjan
 3 dl Grädde 40%
 7 dl Fiskbuljong
 1,5 dl Vitt vin
 0,5 g Saffran
 150 g Fänkål
 150 g Palsternacka
 150 g Rotselleri
 150 g Morot
 150 g Kålrot
 2 msk Dill

Instruktioner

1

Skala och tärna alla grönsakerna i 1 cm stora tärningar.

3

Fräs grönsakerna i en kastrull i olivoljan. De ska bara bli lite mjuka.

5

Pressa i vitlöken, lägg i timjan och saffran och rör om.

7

Slå på det vita vinet och låt puttra någon minut så att alkoholen får avdunsta.

9

Slå på buljongen och grädden.

11

Låt soppan stå och sjuda tills det att grönsakerna är mjuka.

13

Skär fisken i lagom bitar, cirka 2x2 cm tjocka bitar och lägg ner i soppan.Smaka av med cayenne, svartpeppar och salt.

15

Blanda ner lite hackad dill för att toppa av.

Saffranfisksoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *