Saffransmarinerade heta räkor

cooked_user_7403SkapareAmonazonSvårighetsgradMedel

5
(1)
Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg!

Saffransmarinerade heta räkor

Mängd6 Portioner
Förberedelse15 minTillagning3 minTotalt18 min

Ingredienser

 500 g Skalade räkor
 1 dl Fin olivolja
 3-4 st Vitlöksklyftor
 1-2 st Röd chili
 1 Stjälk blekselleri
 0,50 g Saffran
 0,50 dl Hackad persilja
 1 knivsudd Kajennpeppar (valbart)

Gör så här:

Marinaden
1

Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.

2

Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna
3

Medans marinaden svalnar:
Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade).
Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över.
Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.

Beskrivning - Information

Kalla men chiliheta räkor marinerade i olivolja, saffran, vitlök och chili som passar bra till en sallad på buffén eller julbordet, eller som en förrätt med t.ex kokt ägg, eller som på bilden som varmrätt med en varm mättande ostsufflé.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 500 g Skalade räkor
 1 dl Fin olivolja
 3-4 st Vitlöksklyftor
 1-2 st Röd chili
 1 Stjälk blekselleri
 0,50 g Saffran
 0,50 dl Hackad persilja
 1 knivsudd Kajennpeppar (valbart)

Instruktioner

Marinaden
1

Hacka vitlök, chili och blekselleristjälken fint.

2

Värm olja, vitlök, chili, blekselleri och saffran försiktigt tills oljan bubblar men löken ska inte ta färg.

Räkorna
3

Medans marinaden svalnar:
Skölj och rensa räkorna (det är alltid lite skräp i räkburkarna även om de är skalade).
Blanda räkor och hackad persilja med marinaden, smaka om det är tillräcklig hetta från chilin, jag tyckte inte det och doftade kajenn över.
Låt stå och dra i kylskåp i minst en kvart.

Saffransmarinerade heta räkor

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *