Saffransmuffins

Betyg: 8.1. Av 17 röster.
Please wait...
Ingredienser
1/2 g
Saffran
4 st
Ägg
3/4 dl
Sötning (motsvarande samma mängd i socker)
125 g
Smör
2 tsk
Bakpulver
1 msk
Fiberhusk
2 dl
Mandelmjöl
1 dl
kokosmjöl
1 dl
Grädde 40%
Information
Förberedelsetid
10 min
Tillagningstid
20 min
Svårighetsgrad
lätt
Portioner
8 pers
Måltid
Övrigt
Skrivet av
Skrivet
Saffransmuffins

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

Tyckte du att detta var ett bra LCHF-recept? Betygsätt det gärna då ...
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och sötning fluffigt.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Smält smöret.
  5. Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.
  6. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

En kommentar

  1. Gunilla skrev november 17, 2017 Svara

    Lättgjorda och goda! Mitt förbättringsförslag till receptet är att ange att muffinsformarna bör penslas med det uppvärmda smöret så att bakverket inte fastnar i formen.

Kommentera

För din vetskap: Använd en god ton i kommentarerna. Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer om de anses stötande eller elaka.

Din e-postadress kommer inte att visas. Fält markerade med * måste anges.

*
*