SaffransmuffinsPROVLAGAT 

SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

DelaSparaDelaBigOven

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

 1/2 g saffran
 4 st ägg
 3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 125 g smör
 1 dl grädde 40%

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning fluffigt.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

7

Smält smöret.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

11

Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1/2 g saffran
 4 st ägg
 3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 125 g smör
 1 dl grädde 40%

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning fluffigt.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

7

Smält smöret.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

11

Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

SaffransmuffinsPROVLAGAT 

8 Comments

  1. Hej! Kan man ta annan mjöl än mandel (inte förtjust i den) i så fall vilken har minst kolhydrater då?
    Tacksam! Patricia

  2. Goda och enkla att göra! Min smet blev fast fort så smeten gick inte att hälla i formar men enkel att klicka ut istället. Receptet räckte till 19 muffins.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *