Saffransmuffins

Av LCHF-arkivet    

november 15, 2017

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

1/2 g saffran

4 st ägg

3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)

125 g smör

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1 dl grädde 40%

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ägg och sötning fluffigt.

3Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4Smält smöret.

5Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

6Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

00:00

8 Omdömen

LCHF-arkivet

december 17, 2018

Härligt att höra att de blev goda!
Tack för återkopplingen.

LCHF-arkivet

december 17, 2018

Härligt att höra! Tack för återkopplingen!

Linda

december 15, 2018

Goda och enkla att göra! Min smet blev fast fort så smeten gick inte att hälla i formar men enkel att klicka ut istället. Receptet räckte till 19 muffins.

Annette Fransson

december 14, 2018

De blev succe 😊

LCHF-arkivet

december 11, 2018

Hej!
Här hittar du en omvandlingstabell: https://www.lchfarkivet.se/byta-ut-mandelmjol-eller-kokosmjol-omvandlingstabell/

Patricia Hansson

december 10, 2018

Hej! Kan man ta annan mjöl än mandel (inte förtjust i den) i så fall vilken har minst kolhydrater då?
Tacksam! Patricia

LCHF-arkivet

november 12, 2018

Oj, ja det var ju en hel del.. ska ändra i receptet. =)

Ida

november 10, 2018

Enkla och goda!!!
Men hos mig blev det 18 muffins med det här receptet.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.