Saffransmuffins

Saffransmuffins 1SkapareLCHF-arkivet
Betyg/OmdömeSvårighetsgradLätt

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

DelaTweetSparaDelaBigOven

Saffransmuffins

Mängd8 Portioner
Förberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ingredienser

 1/2 g saffran
 4 st ägg
 3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 125 g smör
 1 dl grädde 40%

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning fluffigt.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

7

Smält smöret.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

11

Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Ingredienser

 1/2 g saffran
 4 st ägg
 3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 125 g smör
 1 dl grädde 40%

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning fluffigt.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

7

Smält smöret.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

11

Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

Saffransmuffins

13 Comments

  1. Hej! Kan man ta annan mjöl än mandel (inte förtjust i den) i så fall vilken har minst kolhydrater då?
    Tacksam! Patricia

  2. Goda och enkla att göra! Min smet blev fast fort så smeten gick inte att hälla i formar men enkel att klicka ut istället. Receptet räckte till 19 muffins.

    1. Det ska vara motsvarande samma mängd som socker. T ex Icas sötströ räknar man samma mängd sötning som socker.
      Om du har ren stevia så ska du absolut inte ta så mycket, för det är 300 ggr sötare än socker.
      Men, om det är det som heter Stevia sugar som du har, så är det en bluffprodukt som många kan tro är stevia, men det är strösocker med en obetydlig mängd stevia tillsatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *