Saffransmuffins

Av LCHF-arkivet    

november 15, 2017

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Mängd: 8 portioner

Ingredienser

1/2 g saffran

4 st ägg

3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)

125 g smör

2 tsk bakpulver

1 msk fiberhusk

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1 dl grädde 40%

Instruktioner

1Sätt ugnen på 175 grader.

2Vispa ägg och sötning fluffigt.

3Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

4Smält smöret.

5Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

6Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

00:00

2 Omdömen

LCHF-arkivet

november 12, 2018

Oj, ja det var ju en hel del.. ska ändra i receptet. =)

Ida

november 10, 2018

Enkla och goda!!!
Men hos mig blev det 18 muffins med det här receptet.


Alla fält måste fyllas i för att skicka in ett omdöme.