Utskriftsalternativ:

SaffransmuffinsPROVLAGAT 

Mängd8 PortionerFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka 10-11 muffins.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

 1/2 g saffran
 4 st ägg
 3/4 dl sötning (motsvarande samma mängd i socker)
 125 g smör
 2 tsk bakpulver
 1 msk fiberhusk
 2 dl mandelmjöl
 1 dl kokosmjöl
 1 dl grädde 40%
1

Sätt ugnen på 175 grader.

3

Vispa ägg och sötning fluffigt.

5

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.

7

Smält smöret.

9

Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.

11

Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.

Nutrition Facts

Portioner 8